Netteki Blog

Şeftali İshale İyi Gelir Mi ? , Şeftali İshal Yapar Mı ?

Şeftali İshale İyi Gelir Mi ? , Şeftali İshal Yapar Mı ?

Şeftali İshale İyi Gelir Mi ? Şeftali İshal Yapar Mı ?

Şeftali İshale İyi Gelir Mi ? ya da  başka en çok merak edilen soru Şeftali İshal Yapar Mı ? İşte bu soruların en doğru ve net açıklamalarını sizler için cevapladık. İshal rahatsızlığı kişiden kişiye ve yediklerinizden kaynaklı çok değişken bir hastalıktır. Midenizi rahatsız edecek , bozuk ve ya tarihi geçmiş yiyecekler , üşütme ve bir çok sebep ishale neden olabilir.

Yaz aylarında da oldukça sık görülmektedir. Yaz aylarına doğru çok gördüğümüz şeftali meyvesi ishali kesmek için en iyi alternatiflerdendir. Şeftali, şeftali suyu ve şeftali püresi tüm farklı formları yararlı olur. İshal yapmadığı gibi ishal olunca bu rahatsızlığı atlatmaya yardımcı olur. Şeftalinin yanı sıra bünyesinde ;  sodyum klorür ve şeker karışımı durumda olan ishal tuzu, şeftali suyu, yağı olmayan yoğurt, patates haşlama, elmanın suyu, asidi alınmış kola ve de pirinç lapası benzeri gıdalar ishali önlemede oldukça etkili olabilmektedir.

Günlük hayatımızda sürekli karşılaştığımız sorunlar hakkında en çok tıklanan ve okunan yazılarımızı aşağıda paylaşıyoruz. Başlıklara tıklayarak kolayca diğer yazılarımızı okuyabilirsiniz.

Şeftali İçindeki Vitaminler

Şeftali meyvesi sandığımız dan da fazla vitamin deposu bir meyvedir. Yaz aylarında 1 adet şeftali yiyerek vücudunuza nasıl bir yarar sağladığınızı kısaca şöyle açıklayalım. Büyük bir şeftali 333 mg potasyum içeren. Potasyum böbrek taşını engelleyen, kemik sıhhatini savunan ve tansiyonun tertip etmesine destekçi, mühim bir mineraldir. Sıhhat kuruluşları, yetişkinlerin gün içerisinde 4700 mg potasyum almasını önerir.

Şeftali İçindeki Vitaminler

Bu meyvenin içerisinde 17 gr kadar karbonhidrat içeren ve bu karbonhidratın 3 gr kadarı liftir. Sağlıklı , güçlü ve pratik bir sindirim için ve ek olarak ehemmiyetlisi kabızlığı engellemek için öğünlerde lifli besinler ile beslenmek gerekir. Bu yüzden yukarıda lifli gıdalar yazılarımızın linkinin sizlerle paylaştık. Lifli gıdanın önemini ve çeşitleri hakkında detaylı bilgilere o yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Önemli bir nokta olarak şunu söylememiz gerekir. C vitamini bedenimiz için bereketlidir fakat gereğinden fazla alınırsa beden fazla ölçüsünü atmak için ishal usulünü kullanır. Başka Bir Deyişle ishalken şeftali veya başka bir meyve suyu kapsasanız bu ishale iyi gelmediği gibi ishalin şiddetini de artırabilir.

Bebek İshaline Ne iyi Gelir ?

Bebekler de sık sık ishal görülebilmektedir.  Bebeğiniz ek gıda dönemine geçiş yaptıysa şeftaliyi püre haline getirip kolayca yedirebilirsiniz.  Bebek sadece annesini emiyorsa şeftali suyu vermeyiniz annesini emmeye devam etse daha faydalı olur. Ama dediğimiz  ek gıdaya geçmiş bebeklere şeftali suyu verilebilir.

Şeftali meyvesi ishali bıçak gibi birden kesmesi beklememelisiniz. Sadece ishal durumunu yavaşlatır ve yavaşça kesilmesine yardımcı olur. Şeftalinin fazlası da kabızlığa neden olmaz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.