Netteki Blog

Sinirlere İyi Gelen Faydalı Ve Etkili Bitki Çayları

28.02.2023
286
Sinirlere İyi Gelen Faydalı Ve Etkili Bitki Çayları

Sinir, stres ve psikolojik bunalımların tek çaresi elbette ki psikiyatri değildir. Doğada her şeyin ilacı bulunduğu gibi bu sorunlarında ilacı bulunur.

Doğal ve hazırlama aşaması dahi insandan stresi alan en önemli çözüm bitki çaylarıdır. Özellikle göze çarpan ve bu sorunlara birebir çözüm olan bitki çaylarından bazıları şunlardır:

Papatya Çayı:

Özellikle Uykusuzluğa karşı tavsiye edilen papatya çayı özü itibari ile anti bakteriyel önler özelliği ile daha birçok başka rahatsızlık için de önerilmekte.

Bitkiler arasında yan etkisi en az olan papatyadır. Papatyanın sakinleştirici özelliği sayesinde kaygı ve stres gibi sorunlar neredeyse son bulacaktır.

Piyasada satılmakta olan hazır papatya çayları da kullanılabilir veya isteğe göre aktarlardan kurutulmuş olan papatya satın alınabilir.

Hazırlanış itibari ile Kaynamış suyun altı kapatılır ve 1-3 yemek kaşığı kadar kurutulmuş papatya atılır ve sonra 15 dakika civarı karışımın demlenmesini beklenir.

Papatyayı sinirleri yatıştırma amaçlı kullanmanın bir diğer yolu da, banyo suyuna 1-3 damla kadar papatya esans yağını damlatın ardından küvet keyfi yapın hem de iyileşin.

Papatya başta zihinsel olarak rahatlık verir hem de stresin aşırı miktarda mideyi etkilediği durumlarda da yardımcı olur. Sindirime iyi gelen papatya çayı iştah kaybını en aza indirir.

Kedi Otu:

Kedi otu da sinirleri yatıştırma da, uykuya geçişi kolaylaştırma da ve kaygının kötü etkilerinden uzaklaşmak için yüzyıllar kadar uzun bir süre zarfında önerilmekte olan bir bitkidir.

Beyin kimyasının üzerinde ki etkisi, diazepam gibi bilinen kaygı giderici ilaçlarla bile karşılaştırılır. Piyasada tablet hali ile satılan kedi otu takviyesi mevcut ama yatmadan önce içilmesi gereken kedi otu çayı çok işe yarayacaktır.

Çarkıfelek:

Çarkıfelek genel doktorların görüş birliği sonucu bitki tıbbına göre sinirlere çok iyi gelmekte, kaygıyı azaltmakta ve uykusuzluğu gidermektedir.

Aynı kedi otu gibi, çarkıfelek de zihni rahatlatıcı sinyallerin çoğalmasını sağlamakta. Etkisi kedi otu seviyesinde kuvvetli olmamakla beraber çarkıfelek ile ilgili yapılan araştırmalar, bulunan bazı sakinleştirici özellikli ilaçların sakinleştirici etkisi ile bu bitkinin yarışabileceği gösterilir.

Çarkıfelek bulunduran ve strese karşı önerilmekte olan bitkisel tabletler, bu tip ürünler satan çoğu yerden bulunabilir.

Fakat tablet kullanmak istemeyen kişiler için, çarkıfelek çayı bire bir tavsiyedir ve yararı kesin oranındadır.

Fakat bitkinin sakinleştirici özelliği dikkat dağınıklığına sebep olabileceğinden araba veya bir iş makinesi kullanacak olan kişiler bu bitki çayını çok tüketmemelidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.