Netteki Blog

Sinüzite En İyi Gelen Bitkiler ve Kür Tarifi

28.02.2023
548
Sinüzite En İyi Gelen Bitkiler ve Kür Tarifi

İyi Gelen Bitkiler:
1- Isırgan otu: Isırgan otu içinde bulundurduğu içerdiği doğal kimyasallar ile sinüzite iyi gelen bir bitkidir. Farklı otlarla birleşimi ve sadece çayının içilmesi dahi sinüziti hafifletmeye yardımcıdır.

2- Kabak: Kabak A vitamini gibi birçok önemli vitamini barındıran faydalı bir sebzedir. A vitamini bulundurması yönünden de sinüzite iyi gelmektedir.

3- Okaliptüs: Okaliptüs yaprakları üst solunum yollarını sinüsleri açmada çok etkili bir bitkidir. Yapraklarda bulunan okaliptüs yağı sinüsleri açar ve sinüziti büyük ölçüde önler.

4- Zencefil: Bu bitki sinüzit sonucunda oluşan baş ağrılarını dindirmede büyük ölçüde faydalıdır. Aynı zamanda direnç vererek sinüzit oluşumunu da engellemeye yardımcıdır.

5- Papatya: Papatya bitkisi sinüziti hafifletici bir bitkidir. Papatya yağını buhar ile kokusunu içinize çekebilir ya da papatya çayı içerek sinüslerinizi yumuşatabilirsiniz.

4- Şeytan pençesi otu: Baş ağrılarını azaltması ile bilinen şeytan pençesi otu sinüzite de çok iyi gelmektedir. Özellikle sinüzit ağrılarını azaltan şeytan pençesi otu sinüzit iltihaplarını da açmaktadır.

Sinüzit Kürü:

Ada çayı kürü: Etkili bir sinüzit kürü olan ada çayı kürü ile sinüzit ağrılarından büyük ölçüde kurtulabilirsiniz.

Bu kür için ihtiyacınız olan malzemeler ise sadece ada çayı ve su. Öncelikle 1 bardak suyu kaynatın. Üzerine 1 buçuk tutam ada çayı ilave edin.

Yatmadan önce bu suyun yarısı ile gargara yapın. Kalan su ile de sabah gargara yapın. Her seferinde tazeleyerek bu gargarayı uygulayın. Ada çayı kürü etkisini gösterecek ve tıkanıklığınız açılmaya başlayacak.

Soğan kürü: 1 adet kuru soğanın kabuklarını soyun. 1 bardak su ile iyice kaynatın. Suyun buharını içinize çekin. Üst solunum yolunuzdaki sinüzit tıkanıklıklarının büyük ölçüde geçtiğini göreceksiniz.

Tıkalı sinüsler bu kürler sayesinde açılacak ve burun akıntınız olacak. Böylece size sıkıntı veren sinüzitten kurtulacaksınız.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.