Netteki Blog

Dolmanın yanında ne gider? Hangi Yemekler Tercih Edilebilir?

28.02.2023
751
Dolmanın yanında ne gider? Hangi Yemekler Tercih Edilebilir?

Hepimizin severek yediği dolma, birçok çeşidi ve lezzetiyle sofralarımızı süslemektedir. Etli dolmalar, zeytinyağlı dolmalar ve sarma, vazgeçemeyeceğimiz bir lezzet olurken, gerek yemekli, gerekse çaya gelen misafirlerimiz içinde düşünmeden yapamadığımız bir alternatif olarak karşımıza çıkmaktadır.

Dolma bu kadar aranan bir yemek türü olunca, dolmanın yanına yakışan lezzetleri de doğru bilmek, büyük bir önem kazanmaktadır.

Hangi Dolmanın Yanına Hangi Yemek?

Dolmanın yanına hangi yemeğin yakıştığı, hangi yemeğin yapılacağı, yapılan dolmanın türüne göre büyük değişiklik gösteren bir durumdur.

Ana yemekte servis edilecek olan etli biber dolması ya da etli karışık dolma, etli kuru patlıcan dolması, etli sarma, etli lahana dolması gibi çeşitler söz konusu ise, yanına en çok yakışan ve dolmayı tamamlayan kesinlikle dolma ile birlikte sunulan patates salatasıdır.

Patates Salatası, etli dolma türünün bir bütünleyicisidir. Ayrıca etli kabak dolması, etli sarma ya da etli kuru dolmaların yanına çorbada çok iyi gidecektir.

Bunun dışında yapılan bir mevsim salatası ve domatesli makarna iyi bir sunum oluşturacaktır.

Dolma zeytinyağlı olarak yapıldıysa ve çay saatinde sunulacaksa, patates salatası ve özellikle yufka böreği ile servisi yapılabilir. Bunların dışında hafif bir sütlü tatlı menünün tamamlayıcısı olacaktır.

Zeytinyağlı dolma ana yemek için düşünüldüyse, özellikle misafir ağırlayacak sofralar için, ana yemeklerin yanında iyi bir alternatif olacaktır.

Zeytinyağlı biber ve lahana dolmasının yanında limon, dolmanın lezzetini artıracak ve görsellik katarak, sunumu güzelleştirecektir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.