Netteki Blog

Çılbırın Yanına hangi yemekler yapılabilir?

28.02.2023
4.098
Çılbırın Yanına hangi yemekler yapılabilir?

Yumurta, yoğurt ve sarımsak severlerin vazgeçilmez tadı olabilecek çılbır yemeği çoğu zaman ana yemek olarak tercih edilmektedir. Bazen tek başına yenmiş olduğunda bile makbul gören çılbır yemeğinin yanına kimi zaman başka tatlarda eklenebilir.

Çılbırın Yanında Neler Tüketilebilir?

Çılbır yemeği yoğurtlu bir yemek olduğundan ötürü, önden çorba tüketilecek bile olsa yoğurtsuz çorbalar tercih edilmelidir.

Mercimek, domates, tarhana çorbaları gibi daha çok bakliyat tarzı sebzelerden yapılan çorbalar çılbır yemeği yanına yakışacaktır.

Patates kızartması, makarna gibi yiyecekler yapılabilir. Zeytinyağlı yiyeceklerden taze fasulye, yer elması, barbunya, zeytinyağlı dolma gibi gıdalar çılbıra eşlik edebilir.

Çılbır yumurta ile yapılan bir yemek çeşidi olduğundan, yanına ağır ana yemekler yakışmayacaktır. Kimi zaman ekmek ile tüketilen bir çılbır yemeği yanına içilecek bir içecek dahi yeterli olabilmektedir.

Biber dolması, kabak dolması yemeği var ise çılbır yemeği bunlar yanına ek bir gıda olabilir. Dolmalar yoğurt ile tüketildiğinde güzel olduğu için çılbır yemeği bu gıdaların yanında tamamlayıcı bir unsur olabilmektir.

Bazen sadece sulu yemekler değil hamur işi severlerinde tercihi olabilir. Ispanaklı, patatesli veya peynirli yapılmış börekler çılbır yemeği yanında lezzet katabilir.

Çıtır yenen böreklere eşlik edecek sarımsaklı yoğurt ve yumurta damakta hoş tatlar bırakabilir.

Çılbır yemeğine eşlik edecek birkaç atıştırmalık olabilir. Bunlar minik kızarmış sosisler, soğan halkaları, sigara börekleri gibi gıdalardır.

Çılbır ana yemek gibi tüketilebilir bir gıda olsa dahi kimi zaman 5 çaylarına bile eşlik ettiğinde lezzeti kaçınılmaz olur.

Yorumlar
  1. Devran dedi ki:

    Harika