Netteki Blog

Siğil Duası Okunuşu ve Nasıl Yapılır ?

28.02.2023
2.435
Siğil Duası Okunuşu ve Nasıl Yapılır ?

Siğil Duası Okunuşu ve Nasıl Yapılır ?

Siğil duası geçmişimizden günümüze her zaman vardır ancak bunu herkes bir siğil sahibi olduğunda ,siğilden nasıl kurtulurum ? diye araştırmaya başladığında keşfeder genellikle. Vücudunun herhangi bir yerinde siğil oluşan insanlar ; siğilin nasıl geçeceğini araştırmaya başlar. Tıbbi yolları denedikten sonra duaya da başvuranlar, siğil duası nedir, Siğil duası Arapça ve Türkçe yazılışını araştırmaya başlar bu yüzden bizde sizler için bu yazıyı derledik . Siğil duasının okunuşu ve nasıl uygulayacağınızı anlatacağız. Hadi buyurun !

Siğil ; human papillomavirüs (HPV) denilen bir virüs tür. Çoğu vakit açık yaralardan ve çiziklerden bulaşan vücudumuzda farklı bölgelerde çıkan ucu iltihaplı gibi duran  biçimde görünen genelde sert bir minik kitlelerdir. Bazen ucu sivri gibi bazen  yaygın bazen acı hissi veren, bazen de acı sızı vermeden sadece görünüm olarak bizi rahatsız eden bir durumdur. Bu yazımızda Peygamberimizin Siğil duası dahil; Siğilleri, siğil   çeşidine göre yok edecek duaları sizler için  paylaşacağız.

Peygamber Efendimizin Önerdiği Siğil Duası ebremu emren fe innema mubrimun Okunuşu Yapılışı

Siğil Duası

1.Dua: Okunuşu; ”Em ebremu ermen feinna mübrimün.”(Zuhruf)

2.Dua: Okunuşu: ”Allahümme müsağğira’l-kebiri ve mükebbira’s-sağiri sağğir ma bi.”

Anlamı : ”Büyüğü küçülten ve küçüğü büyülten Allah’ım! Bu bendekini(siğilleri)küçült.”

Bu dua 7 kere okunur ,hem şehadet parmakla gezdirilip hem de üzerine üflendiğinde, Allah’ın izniyle geçer.

Peygamber Efendimiz (s.a.v) hanımlarından birisinin elinde siğili görünce bu duayı okumasını söylemiş. Hanımı da o dertten kurtulmuş.

3.Dua : Allahümme müsağğira’l-kebiri ve mükebbira’s-sağiri sağğir ma bi.

3 Adet kağıt alınıp her birine (ادرى ) yazılır. Her bir kağıda 3 İhlas ve 1 Fatiha suresi okuduktan sonra siğile / siğillere sürülür ve daha sonra  her gün bir kağıt yakılır.

Yapılışı : Büyük bir tuz tanesi üzerine 3 İhlas ve 1 Fatiha suresi okuduktan sonra siğile / siğillere sürülür. Ve bu tuz bahçeye gömülür. Ertesi sabah kalkar kalkmaz sağ elin işaret parmağı dil ile ıslatılır.Siğilin etrafında dairesel olarak 3 defa çevirilir. Sonra parmak tekrar ıslatılıp siğil tükrükle yağlanır.Bu işleme bir hafta boyunca devam edilir. İğde ağacından Besmele çekerek bir adet dal koparılır. Ya Rabbi bu dal kuruduğu gibi falancanın siğilleride kurusun denip dal bir kenara atılır.

Siğillerin geçmesi için  en tesirli dua

Bazı bilgilere  göre siğil  duası okurken bir iğneyi siğil üstüne tutararak  40 defa okumanın fayda sağladığı yönünde bilgilerde vardır.7 gün okunmasının etkisi daha güçlü olduğu denilmektedir. Her siğil duası bitiminden sonra ” Allah’ım Şafi isminin hürmetine şifamı ver Ya Rabbi ” diye dua etmeyi unutmayınız.

Siğil için dua

Em ebremu emren fe innema mubrimun. / Zuhruf süresi’nin 79. ayetidir.

Siğil Duası Okunuşu ve Nasıl Yapılır ?

Siğil Duası Okunuşu ve Nasıl Yapılır ?

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.