Netteki Blog

Fotomontaj yap fotoshop yap

28.02.2023
1.178
Fotomontaj yap fotoshop yap

Bilhassa gençler arasında fotoğraf paylaşımı giderek arttığı bu günlerde sosyal medyanın hayatımızdaki yeri her geçen dakika daha da artıyor. Sevdiğimiz, tanıdığımız insanların hemen hemen her gün paylaşmış olduğu fotoğraf ve videolara göz gezdirip bunları beğeniyoruz. Elbette bizde zaman zaman paylaşımlarda bulunuyoruz fakat çoğu kişide olduğu gibi yeterince beğeni alamıyoruz. Sosyal medya uzmanları ve fenomen kullanıcılar on binlerce beğeni ve yorum sayısına ulaşırken siz beğeni almakta zorlanıyorsanız bunun temel sebebi fotoğraflar üzerinde insanları etkileyecek düzenlemeler yapıyor olmaları. Bu yazımız sayesinde en iyi ücretsiz Fotomontaj yap programları hangileri bir göz gezdirecek, fotoğraflarımıza ufak çaplı makyaj çalışması uygulayacağız.




Giderek artan fotoğraf düzenleme tutkusunu karşılayabilmek için geliştiriciler farklı özelliklerle donatılmış programlarla karşımıza çıkıyor. Elbette konu hakkında yeterince tecrübeye sahip olmayan onlarca geliştirici birçok özelliği olması gerektiği gibi çalıştıramıyor ya da sunduğu özellikler bakımından rakiplerinin gerisinde kalıyor. Biz sizler için yüzlerce programa tek tek göz atarak aralarında başarıya ulaşmış ve gerçekten hakkını vererek pürüzsüz bir düzenleme işlemi sunan uygulamaları ayırdık. Üstelik bunu yaparken tamamen ücretsiz fotomontaj yapma programları arasında bir inceleme gerçekleştirdiğimizin de altını çizmekte fayda var. Elbette yüksek ücretler ödeyerek kullanım hakkı alacağımız profesyonel uygulamalar bulunuyor ve bunların kalitesini test etmeye pek gerek olmuyor. Fakat biz bireysel kullanıcılar için gereksiz pahalı ve özellikle donatılmış bu profesyonel uygulamaları kullanmakta bir hayli zor. Bu nedenle ücretsiz programlar çoğu zaman işimizi görmeyi başaracak.

en güzel ücretsiz photoshop programları

En Güzel Ücretsiz Fotomontaj yap Programları

Yerli & yabancı birçok kaynağı detaylı bir şekilde inceleyerek en güzel ücretsiz fotomontaj programları arasında bir seçim yaparken ekibimiz bir hayli zorlandı desek sanırım yanlış olmaz. Çünkü, halihazırda kullanıcılara sunulmuş onlarca farklı uygulama olduğunu hatırlatmak isteriz. Bu uygulamalar kendi aralarında rakiplerine göre bazı avantajlar sunuyor olsa da bizim için önemli olan birçok alanda avantaj sunması. Bu nedenle belirli bir konuda üstünlüğü öne çıkan uygulamalardan ziyade genel anlamda isteneni sunabilecek bir program seçiminin daha uygun olacağı görüşündeyiz. Bu yüzden en iyi ücretsiz fotoshop uygulamaları seçimimizi yaparken ortak bir karar neticesinde değerlendirmeye gittik ve bu değerlendirmenin sonucunda karşımıza çıkan listeyi yazımızın devamında sizlerle paylaştık.Bu programlar sayesinde fotomontaj yapma konusunda problem yaşamayacaksınız.

Birçoğunuzun sık sık duyduğu Adobe Photoshop programı dünya genelinde en çok tercih edilen popüler bir fotoğraf düzenleme & fotomontaj uygulamasıdır. Bu programın sunmuş oldukları neredeyse hayal gücünüzle sınırlı diyebiliriz. Fakat oldukça yüksek bir ücretlendirme üzerinden aboneliği bulunması son yıllarda kullanıcıları alternatif geliştiricilerin sunduğu ücretsiz yazılımlara yöneltmeyi başardı. Fakat en iyi ücretsiz fotomontaj yapma pragramı listemiz içerisinde yine Adobe ekibi tarafından geliştirilmiş bir programın da yer aldığının altını çizmek isteriz. Ücretsiz olmasına rağmen bu listemizde gerçekten sınırları zorlayan, oldukça iddialı programlar yer alıyor desek yeridir. Peki, yeterince konuştuğumuza göre dilerseniz bu programların neler olduğunu ve ne gibi özellikler sunduğuna değineceğimiz başlığımıza geçelim mi?

En İyi Ücretsiz Fotoshop Yap Programı Hangisi?

Bir fotoğraf üzerinde oynamalar yapmak ve basit çaplı bir düzenleme gerçekleştirmeye ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz. Yapmak istediğiniz bu işlemleri yerine getirebilecek Adobe Photoshop dışında birçok uygulama olduğunu sizlerle paylaşmak istiyoruz. İşte tam bu yüzden en iyi ücretsiz Photoshop programı hangisi başlığını atmayı uygun gördük. Fotoğraflarınızı kırpmak, döndürmek ya da üzerinde yapacağınız ufak dokunuşlarla pürüzleri kaldırmanızı sağlayacak en iyi ücretsiz Fotoshop yapma programları şunlar;

Adobe Photoshop Express

Adobe Photoshop Express

Adobe tarafından geliştirilen Photoshop Express, daha çok bireysel kullanıcılara hitap edecek şekilde tasarlandı. Basit ve kullanışlı bir arayüz sunan uygulama kişisel ihtiyaçlarınız için rahatlıkla tercih edebileceğiniz kalitede çalışmalar sunuyor. Yalnızca bilgisayar değil aynı zamanda cep telefonları için (iOS ve Android) sürümü de bulunan bu uygulama sayesinde temel Photoshop özelliklerinin tamamına erişeceksiniz. Son yıllarda ücretsiz Adobe fotomontaj yap programları denildiğinde akla gelen ilk uygulama olmayı başaran Photoshop Express tarafından sunulan temel özelliklerden bazıları ise şunlar; fotoğraf kırpma, döndürme, yeniden boyutlandırma, parlaklık ayarı ve kontrast gibi temel düzenlemeler yapma. Bunların yanı sıra yaşamış olduğunuz kırmızı göz sorununu da ortadan kaldıran program adeta ücretli sürümünü aratmıyor.

Fotoğrafınız üzerinde karşılaştığınız ufak pürüzlerde de oldukça etkili çözümler sunan Photoshop Express, en iyi ücretsiz fotoshop yapma programları listemizin başında yer almayı hak ediyor. Pürüzleri gidermek adına kullanabileceğiniz basit ve kullanışlı Touchup aracına sahip program ek olarak crystallize, pixelate, sketch,distort ve pop color gibi ufak ama etkili efektlere de sahip. Kullanırken eğleneceğiniz, sosyal medyada tanıdıklarınızı etkilemeyi başaracağınız düzenlemeler yapacağınız bu uygulama denemeye değer.

GIMP

GIMP

Birçoğunuz bu isimle ilk defa bu yazıda karşılaşıyor dahi olabilir. Fakat GIMP ücretsiz Photoshop programı arayan kullanıcılar için oldukça iyi bir alternatif. Profesyonel düzeyde bir uygulama arayan kişiler için gerekli tüm özellikleri içinde barındırıyor. Rakibi Photoshop Express kadar zengin bir arşive sahip olmasa da oldukça etkileyici ve pratik düzenleme araçlarına sahip olduğunu belirtebiliriz.

Sosyal medya paylaşımlarınız için fotoğraf düzenleme ihtiyacınızı karşılama konusunda sizi yüzüstü bırakmayacak bu program temel Photoshop özelliklerinin hepsine sahip. Ayrıca gelişmiş bir görüntü filtreleme özelliği sunan program, birden fazla programınızı birbirine ekleme & birleştirme konusunda da oldukça iyi bir iş çıkarıyor. Dilerseniz programa bir şans vererek göz atabilir ve ne demek istediğimizi daha rahat anlayabilirsiniz. Fotoshop yap konusunda gayet iyi bir programdır.

Paint.NET

Paint.net




Evet, birçoğunuzun bilgisayarlarımızda otomatik olarak gelen Paint ile bir bağlantısı var mı diye düşündüğünü biliyoruz. Paint.NET başlangıçta standart olarak gelen fotoğraf düzenleme uygulaması Paint’e alternatif ve daha gelişmiş bir sürümü olarak geliştirildi. Fakat kısa sürede popülerleşmesi onu daha gelişmiş özellikler sunmaya itti ve gelişimini hızla sürdürdü. Yoğun bir ilgiye maruz kalan uygulama günümüzde bu popülaritesinden pek bir şey kaybetmişe benzemiyor. Temel Photoshop programı özelliklerine sahip olmanı yanı sıra diğer uygulamalara göre daha sade, anlaşılır, kolay ve tanıdık bir arayüz sunması onu bir adım öne çıkarıyor diyebiliriz.

Elbette şu an sunmuş olduğu özellikler dikkate alındığında listemizin başında yer alan programların gerisinde kalıyor olsa da Adobe İllüstratör gibi profesyonel uygulamalarda karşımıza çıkan vektörel tasarım hazırlama fonksiyonu onu rakiplerinden ayıran en büyük artısı oluyor. Bunun yanı sıra düzenleme araçlarının yer aldığı pencere üzerinde hakimiyet sahibi olmanız alışkanlıklarınız neticesinde yerini değiştirmenize olanak sağlıyor. Bu temel özellikler onun en iyi ücretsiz fotoshop programları listesine üst sıralardan giriş yapması için fazlasıyla yeterli oluyor. Fotoshop yapımı bu program ile gayet kolay olmaktadır.

PhotoScape

Photoscape

Basit olsun ama etkili özellikler sunsun diyorsanız PhotoScape tam burada devreye giriyor. Ufak tefek düzenleme ve efekt işlemleri için tercih edebileceğiniz bu program hayatımıza girdiği günden bugüne ciddi derecede yol kat etmeyi başardı. Çıkış yaptığı özelliklere ek onlarca farklı düzenleme seçeneğiyle sürekli geliştirilen yazılım günümüzde en iyiler arasına girmesine yetti de arttı diyebiliriz. Fotoğraf birleştirme konusunda sunduğu deneyim sizi fazlasıyla memnun edecek diyebiliriz.



Günümüzde en fazla tercih edilen ve en iyi ücretsiz fotomontaj yap programları arasında gösterilen PhotoScape’i kesinlikle denemelisiniz. Fotoğraflarınız üzerinde ufak çaplı değişiklikler yaparak görselliğini ön plana çıkarmanıza olanak sağlayan uygulama renk ayarlarını da gelişmiş bir şekilde yapma imkânı tanıyor. Ayrıca sunduğu benzersiz bazı düzenleme & efekt araçlarıyla rakiplerinden sıyrılıyor diyebiliriz.




Sanırım burada yer alan bilgiler neticesinde ücretsiz olarak sunulan en iyi fotoğraflar düzenleme programı hangisi kararınızı verebilir ve ihtiyaçlarınızı karşılayacak en uygun seçimi yapabilirsiniz. Birçok kaynağa göz gezdirmenin yanı sıra bunları kişisel deneyimlerimiz ile birleştirerek sizlere bir yazı sunmaya çalıştık. Umuyoruz ki bunda başarılı olmayı başardık. Yine de aklınıza takılan bir konu bulunuyor ise bunu bizimle paylaşmaktan çekinmemenizi rica ediyoruz. Kullanmayı tercih ettiğiniz programı aşağıda yer alan yorum alanından bizimle paylaşmanızı ayrıca en iyi ücretsiz fotomontaj ve fotoshop programları listemizde yer alması gerektiğini düşündüğünüz uygulamaları da yorum olarak belirtmenizi istiyoruz.En güzel fotoshop yap ve fotomontaj yap programlarını paylaştık.

Yorumlar
  1. Serkan Atay dedi ki:

    Çok güzel bir yazı yazmışsınız emeğinize sağlık yazıda verdiğiniz programlardan gözüme ilk çarpan program PhotoScape programı oldu bu program pek bilinmese de harika bir program gif de dahil bütün resim düzenleme işlemlerini yapabilirsiniz.Ayrıca bu programı okunamayan plaka görüntüleri için iş yerinde kullanırdım bu konuda da çok başarılı yakınlaştığında pixelleri dağıtmadan hedefe çok rahat gidiyor.

  2. Mert Cankoç dedi ki:

    Yıllarca kullandığım programlardan bir tanesidir Gimp her ne kadar Adobe Photoshop gibi olamasa da pixel tabanlı görüntü ile kendini kanıtlamış bir program diyebilirim halen youtube için hazırladığım videolarda kapak kısmını ön izlemelerini bu programla yaparım hem kolay hemde pratik bir program.Ayrıca ücretsiz olması Windows, Linux, Mac Os gibi platformları desteklemesi Adobe için en güzel alternatiflerden bir tanesi. Bence önemli olan programdan ziyade kullanıcının hayal gücü doğru ve zeki bir kullanıcı ile en basit programla bile çok başarılı tasarımlar çıkarılabilir.

  3. Metin Pepedil dedi ki:

    ADOBE PHOTOSHOP EXPRESS bu programı diğer programlar yanında tek geçerim ayrıca PhotoScape programı vasat görünse de benim gözümde yeri ikinci sıra tabi her kullanıcıya göre bu değişebilir bana göre bu şekilde 3. sıraya da Gimp oturur.