Netteki Blog

Zeytinyağının Saça Faydaları Nelerdir ?

Zeytinyağının Saça Faydaları Nelerdir ?

Zeytinyağının Saça Faydaları Nelerdir ?

Zeytinyağı bin derde devadır diye boşa dememişler. Hem mutfaklarımızın vazgeçilmezi hem güzellik sırlarımızın başında geliyor. kozmetik sektörünün de olmaz ise olmazı haline geldi. Son yıllarda katkılı ve koruyuculu kozmetik bakım ürünleri yerine daha çok organik zeytinyağlı , hindistan cevizi yağı , avokado yağı gibi yağ çeşitlerine raflarda yer almaya başladı.

Zeytinyağı eski günlerden günümüze kadar yemeklerin yanı sıra cilt tedavilerinde , merhem ve ya krem formu ile de kullanılmıştır. Hala da günümüzde kullanılmaktadır.

Peki ” zeytinyağının saça faydaları nelerdir ? ”  Vücudumuzun bir çok kısmında kullanabildiğimiz zeytinyağlı kremler vs. var elbette peki saçlarımıza zeytinyağı bakımını nasıl yapabiliriz. Saçımıza faydası nelerdir ?

Zeytinyağının Saça Faydaları Nelerdir ?

1- Zeytinyağı Kepekleri Yok Eder

Basit bir karışım ile saçlarınızda ki tüm kepeklerden kurtulabilirsiniz. Eşit miktarda zeytinyağı ve limonu bir kapta karıştırın daha sonra nemli saçlarınıza ve saç diplerinize yumuşak masaj hareketleri yaparak uygulayın. 15 – 20 dakika bekletin daha sonra şampuan yardımı ile saçlarınızı güzelce durulayın. Zeytinyağı saç diplerinizi nemlendirip yumuşak kalmasını sağlar , limon ise kepek ile savaşır.

2-Zeytinyağı Saçınızı Parlatır

Zeytinyağının Saça Faydaları Nelerdir ?

Dış etkenler ; kirli hava , stres , vs. yaşam kalitenizi etkilediği gibi saçlarınızı da etkiler. Saçlarınız ısı ve dış etmenlere karşı parlaklığını kaybedebilir. A ve E vitamini ile antioksidan açısından zengin olan zeytinyağını, nemli saçlarınıza masaj yapıp uygulayın daha sonra biraz bekletip durulayın böylece saçlarınızda ortaya çıkan parlaklığı fark edeceksiniz.

3-Zeytinyağı Saçlarınızı Uzamasını Hızlandırır

Dış etkenlere bağlı saçlarınız uzamıyorsa saçlar yeterince nemlendirilmeyip ve yeterince beslenmemiş demektir. Saçlarınızı iyi besleyip nemlendirecek şey ise zeytinyağıdır. Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı ile nemli saçlarınıza ve özellikle saç diplerinize masaj yaparak uygulayın 30 dakika bekletin , daha sonra saçınızı güzelce durulayın. Saç diplerinizin rahatladığı ve nemlendiği hissedebilirsiniz.

Nemlenen ve dipleri beslenen saç dipleri saçınızın daha hızlı uzamasını sağlar. Saçınızı nem oranını zeytinyağı dengeler. Saçınızın daha güçlü ve parlak olmasını sağlar.

Zeytinyağının Saça Faydaları Nelerdir ?

4-Zeytinyağı Saça Uygulamanın Püf Noktaları

  • Zeytinyağı sürmeden önce saçlarınızı tarayın
  • Saçlarınıza masaj yaptıktan sonra, zeytinyağına batırdığınıza tarak ile saçlarınızı tarayın.
  •  Soğuk olarak zeytinyağını saçlara uygulamak istediğiniz verimi almanızı sağlamaz. Zeytinyağını ılık olarak saçlarınıza uygulayın.
  • Zeytinyağını yaklaşık yarım saat saçlarınızda beklettikten sonra şampuan ile saçlarınızı yıkayın ve soğuk su ile durulayın.

Saçlarınız ile sağlıklı ve mutlu günler diliyoruz.

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.