Netteki Blog

Sandık Lekesi Nasıl Çıkar ? Sarı Sandık Lekeleri Nasıl Çıkar

28.02.2023
583
Sandık Lekesi Nasıl Çıkar ? Sarı Sandık Lekeleri Nasıl Çıkar

Sandık Lekesi Nasıl Çıkar ? Sarı Sandık Lekeleri Nasıl Çıkar ?

Sandık lekesi bir çok saklanan eşyada çıkabilmektedir. Çarşaf , dantel , havlu ve havlu kenarları , elbise vs. Büyüklerimizin bin bir emekle yaptığı ve ya çocuklarımız için saklamak istediğimiz el emekleri , eşyalar, çeyizler eskilerden bugüne kadar sandıklar için muhafaza edilir. Günümüz de sandıkların şekli değişti ama sorunlar hala devam edebiliyor.

Peki bu eşyalara zarar vermeden bu sarı lekelerden nasıl kurtuluruz ? işte sizler için pratik ve masrafsız yöntemleri paylaşıyoruz. Sizin de öneriniz ve ya fikriniz var ise yorum yapmaktan çekinmeyin. Ayrıca bu lekeler konusunda daha önceki yazılarımızın da başlıklarını sizlerle paylaşıyoruz. Başlıklara tıklayarak makalelerimize kolayca ulaşabilirsiniz.

Sararmış Danteller Temizleme Yöntemi

Sandık içinde özellikle sararmış danteller ve ya sarı lekeli danteller var ise söyleyeceğimiz bu yöntem oldukça etkilidir.

Tuz ve sabun ile karıştırılmış olan ılık  suyun içinde dantelleri koyun ve biraz bekletin. Lekelerin hafiflediğini gördükten sonra eşyalarınızı çamaşır makinesinde uygun olan sıcaklıkta yıkayın. Çamaşır makinesinde yıkandıktan sonra lekeleri çıkan eşyalar doğal yollar ile kurutulmalıdır. Yani kurutucu ile dantellerinizi kurutmamanızı öneririz aksi takdirde boyutlarında ve renklerinde değişim görülebilir.

Sararmış Danteller Nasıl Beyazlatılır ?

Soğuk suyu bir kaba alın .Dantelleri koyun ve suda astırın sonra kabartma tozunu suyun içinde ki dantellerin üzerine dökün.  Uygulamada kabartma tozunun çözülmesi çok önemlidir. Kabartma tozunun çözülmesinden sonra elleriniz ile dantelleri hafif hafif ovun. Bu şekilde yaklaşık bir saat kadar bekletin. Kumaş ve dantelleri lavabonun içinden çıkartın.

Soğuk su ile durulamaya başlayın. Ardından mutlaka sandık lekesi olan ürünleri uygun bir program seçerek çamaşır makinesine atın. Çamaşır makinesinde lekelerin geri kalanları temizlenir. Doğal kuruma yöntemleri ile kurutmak kalan lekelerin dantele sabitlenmemesi açısından önemlidir.

Sararmış Danteller Nasıl Beyazlatılır

Sandık Lekesi Çıkarma Yöntemi

Sandık da leke olan tüm ürünleriniz için genel ve yaygın olan başka bir yöntem daha paylaşıyoruz.

Ilık su dolu bir leğenin içine süt koyarak sandık kiri olan eşyalarınızı 3-4 saat süresince bu suda bekleterek sandık kirlerinden basitlikle kurtulabilirsiniz. Aynı zamanda tuzlu suyun içinde de sandık kiri olan mahsulleri bekleterek kirlerden temizletilmesini sağlayabilirsiniz.

Sizin de farklı bir yönteminiz var ise lütfen yazımızın sonunda ki yorum kısmına yazmaktan çekinmeyin ! Mutlu günler dileriz .

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.