Netteki Blog

Define işaretlerinin anlamları ve hakkında bilgiler

28.02.2023
312
Define işaretlerinin anlamları ve hakkında bilgiler

Defineler, herkesin biraz da olsa ilgisini çeken merak edilen bir konudur. Define bulduğunu düşünen insanlarınsa en büyük problemi işaretleri çözmektir. Çünkü bir definenin işaretlerini çözemezseniz bulduğunuz definenin hiçbir yararını göremez, birçok tehlikeyle karşılaşabilirsiniz.

Aslında defineler üzerinde genel olarak herkesin dizilerden, filmlerden gördüğü belli başlı işaretler vardır. Mesela bir kâğıt üzerinde definenin olduğu yeri belirten çarpı işareti her filmde karşımıza çıkan bir şeydir. Fakat tabi ki define işaretleri bu kadarla sınırlı değildir, farklı anlamlara gelen birçok işaret vardır. Bu işaretler daha önceden bulunmuş tarihi eserler üzerinden yorumlamalar ve analizler yapılarak belirlenmiştir.

Uzun ömürlü ağaçlar üzerinde bıçak veya çivi izi gibi şeyler var ise bu orada define olabileceği anlamına gelmektir. Bu işaretin bulunduğu bir ağaç var ise ağaç merkez nokta alınarak 30 metre yarıçaplı bir çember içinde araştırma yapılabilir.
Eğer bir aslan şeklinde işaret bulunursa bu orada daha önce liderlik vasfı olan bir insanın gömülü olduğu ve yanında hazinesinin bulunduğu anlamına gelir.
Eğer ayak izi şeklinde işaret bulunursa bu kesin olarak yön belirtmektir. Tek ayak izi hazinenin yakınlarda bir yerlerde olduğunu iki ayak izi varsa da hazinenin uzakta olduğu anlamına gelmektedir. Bu ayak izleri gömünün olduğunu belirtmekle birlikte aynı zamanda eğer mağara gibi bir yerin duvarındaysa burada tuzak olduğunu da gösterebilir.
Eğer balta şeklinde işaret bulunursa bu yakınlarda bir yerlerde bir kapı olduğunu gösterir. Bu kapının içinden geçip belli bir mesafe kat edildikten sonra dini simgelere ulaşılır.
Eğer kartal şeklinde işaret bulunursa bu genellikle güçlü insanların yani asker gibi insanların mezarlarını ifade eder.

Definelerdeki işaretlerin çeşitliliği her geçen gün yeni arkeolojik çalışmalarla daha da artmaktadır. Fakat şuan bile anlamı bulunmuş birçok işaret vardır. Definelerle uğraşmadan önce işaretlerini iyice anlamak çok önemlidir, bazen tuzaklar bazen zehirler bazen de hazineler karşımıza çıkabilir.

define-isareti

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.