Netteki Blog

K9 Alman Kurdu Nasıl Eğitilir?

28.02.2023
400
K9 Alman Kurdu Nasıl Eğitilir?

Alman kurdunu eğitmek için ilk iş olarak Otur komutunu öğretmek gerekir. Eğitimde en önemlisi otur komutudur. Yürüyüş öncesi, yemekten önce ve oyuna başlamadan önce ve oyun bitince otur komutuyla köpeğin aşırı reaksiyonu engellenir. Sahibinin lider olduğunu öğrenmeleri gerekir.

Tasmalı olduğu zaman yavru köpeğe tasmasından tutarak otur denir ve bu esnada hafifçe kalçasından bastırılır ve oturması sağlanır.

Oturan köpeği ödüllendirmek ve komutun mutlaka yumuşak ve sevecen olması otur komutu öğretirken önemlidir.

K9 Eğitimi Nasıl Olmalı?

Köpeği belli saatlerde doyurulması ve öğünü kaçırılmaması ve 20 dakika sonra mama kabı önünden alınmalıdır. Önce sahibi yemeğini yemeli ve ardından köpek doyurulmalıdır.

Kapıdan önce sahibi çıkmalı,

Güce dayalı oyunlar oynanmamalı,

Göz göze gelindiğinde ilk önce köpeğin bakışlarını çevirmesi beklenmelidir.

Köpeğin herhangi bir şeyi ısırmasına izin verilmemeli,

Aynı yerde yatılmamalı,

Yatma ve uyuma yeri belirlenmeli,

Herhangi bir eşya veya oyuncağı aldığında bırak ve hayır komutlarıyla bıraktırılmalı ve bunu yaptığında ödüllendirilmeli,

İstenmeyen bir şeyi yaptığında ona vurmamalı ve ensesinden tutup hafifçe sarsılmalı,

Gel komutu doğru yerde kullanılmalı ve doğru şekilde öğretilmeli,

Gel komutunu öğretmek için tasma boynunda olmalı ve her zaman yumuşak ses tonuyla kullanılmalı. Gel komutu sadece Gel olarak söylenmeli ve buraya gel yanıma gel gibi zorlanacağı kelimeler kullanılmamalı,

Eğitim süresi için 5-15 dakikalık periyotlar halinde ve günde 3 kez tekrarlanacak şekilde eğitim verilmeli,

Boş alanlarda ve sakin ortamda eğitim verilmeli,

Gel komutuna uyarak gelen köpek ödüllendirilmeli,

K9 Tuvalet Eğitimi

Yavru köpekler içinde rahat edebilecekleri bir kafese konmalı ve evin içinde serbestçe dolaşmaları engellemek tuvalet eğitimi için etkilidir. Çünkü köpekler yattıkları yere tuvaletlerini yapmazlar.

Tuvalet için HADİ, TUVALET, ÇİŞ gibi komutlar öğretilmeli, eğitim için mutlaka tasma boynunda ve kayışı elinde olmalıdır.

Tuvalet yapacağı yere gelince bu komutla ve defalarca tekrar ederek komutu verin. Tuvaletini yapmaya başlayınca güzel sözlerle ve yavaşça okşayarak ödüllendirilmelidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.