Netteki Blog

Şeffaf Telefon Kılıfı Temizleme , Şeffaf Kılıf Beyazlatma

Şeffaf Telefon Kılıfı Temizleme , Şeffaf Kılıf Beyazlatma

Şeffaf Telefon Kılıfı Temizleme , Şeffaf Kılıf Beyazlatma

Şeffaf Telefon Kılıfı Temizleme , Şeffaf Kılıf Beyazlatma , kılıf temizleme gibi sorunlar ; hayatımızın bir parçası olan telefonların en önemli aksesuarıdır. Telefonlarımızı yüksek miktarlar ödeyerek alıyoruz . Hem koruması hem dekore etmek amacıyla kılıf kullanıyoruz. Kılıflar belli bir süre kullandıktan sonra kötü bir görünüme kavuşup sararmaya başlıyor.

Bu kılıflar genellikle yumuşak yapıya sahip, silikon ve plastikten yapılan şeffaf telefon kılıfları sararma fazlasıyla yaşanıyor. Yada şeffaf aynı plastik maddeli üzerinde görsel olanlar. Telefon kılıflarının sararmasının en büyük sebebi güneşin ultraviyole ışınlarıdır (UV ışınları   ) .  Sadece ultraviyole ışınları sarartmaz aynı zamanda etkileyen başka faktörler de vardır. Bunlar ;  Gün ışığı, nem, aşırı sıcaklık ve temizlik için kullanılan solvent bazlı tarzı kimyasallar da etkiler.

Polimer ham maddesin den elde edilen bu şeffaf kılıflar sararmasını nasıl önleriz. Sararan şeffaf telefon kılıfı nasıl beyazlatılır ? Bu kılıfların ham maddesinden dolayı aslında sararma olayı yüzeysel değil , plastik kılıfın içine işlemiş olur ve bunu temizlemek çok zor. Bu yüzden aldığınız ilk gün ki kadar parlak ve beyaz olmasa da en azından bir koç ton açık renk ve temiz bir görünüm elde edebilirsiniz.

Nasıl temizleyeceğinizi detaylıca anlatacağız. Aşağıda ki yöntemlerden hangisi sizin uygulaması kolay ve ya hangi malzemeleri temin etmek kolay ise o yöntemi tercih edebilirisiniz. Evde yapabileceğiniz pratik ve masrafsız yöntemleri sizlere sunuyoruz.

Şeffaf Kılıf Beyazlatma Nasıl Yapılır ?

Sirke , limon ve karbonat ile kılıf beyazlatma işlemi

Sirke , limon ve karbonat bu muhteşem her temizliğin uyumlu üçlüsü ayrılamaz . Burada da yine iş başında . Herkesin evinde olan düşük maliyetli ama temizlikte oldukça etkili ürünlerdir. Sararan şeffaf telefon kılıfı için bu üç yöntemi ayrı ayrı denemenizi öneriyoruz.

  1. Az ölçüde karbonat ile az ölçüde syat karıştırıp macun kıvamına getirelim. Ardından, kullanmadığınız bir diş fırçasını alıp telefon kılıfını fırçalayalım. Daha sonra, su ile durulayıp kurulayalım.
  2. Sirke usulünde, telefon kılıfını geceden sirke içinde sabaha kadar bekletelim. Sabah da kılıfı telefonumuza takmadan evvel su ile durulayalım ve kurulayalım.
  3. Limon ile telefon kılıfı arınma ise, 1 adet limonu ortadan ikiye bölüp yarım limonla sararmış şeffaf telefon kılıfını ovalım. Ovduktan sonra belli bir süre bekletelim.

Not olarak şunu söylemeliyiz ki Tüm bu natürel usuller bir hayli nesne üzerinde ağartma harekâtını galibiyetle yapar ancak mevzu sararmış telefon kılıfı ise bütün olarak bir beyazlatma beklemeyiniz. Sadece sarılığın birkaç ton eksilmesine yardımcı olabilir.

Çamaşır Suyu, Cif ve Aseton ile kılıf beyazlatma işlemi

Çamaşır suyunun gücünü biliyoruz hepimiz ! Ama çamaşır suyu , cif gibi parteküllü yüzey temizleyiciler ve aseton üçlüsü oldukça beyazlatıcı etkisi olabilecek bir buluşma sağlıyor. Bu 3 ürünü de kılıfın üzerine döküp biraz bekletin ve sonra diş fırçası ile fırçalayıp durulayın. Şeffaf kılıf beyazlatma işleminiz az da olsa başarılı ile sonuçlanmış olacaktır.

Diş Macunu İle Telefon Kılıfı Beyazlatma

Şeffaf Telefon Kılıfı Temizleme , Şeffaf Kılıf Beyazlatma
Herkesin bildiği gibi diş macunları dişleri beyazlatmak için planlanmış özel mahsullerdir. Bununla beraber, diş macunu kullanarak ahşap mobilyalar üzerinde oluşan kadeh kirlerini çıkarmak ve hatta gözlük sırçalarındaki kılcal çizikleri gidermek muhtemeldir.

Peki, diş macunu ile sararan kılıflar bütün olarak ilk günkü haline getirilebilir mi? Üzülerek söylüyorum ki, yanıt hayır. Ancak yeniden de ucuz ve hasarsız olması sebebiyle sınayabilirsiniz.

Sizde bu yöntemlerden birini denediyseniz lütfen yorumlarda buluşalım.

Bunu benzer dikkatinizi çekebilecek diğer yazılarımızın linkini paylaşıyoruz. Başlıklara tıklamanız yeterlidir.

Etiketler:

Yorumlar
  1. Zeyno dedi ki:

    Sararmış telefon kılıfım için verdiğiniz bilgiler işe yaradı teşekkür ederim

  2. Sinancerman dedi ki:

    Valla takı siteye giriş yapanakadar telefon kılıfların nasıl temizlendiğini bilemicektim

  3. Sinan dedi ki:

    Siteye giriş yapanakadar telefon kılıfların nasıl temizlendiğini bilemicektim

    1. Cansu dedi ki:

      Telefon kılıfım epey bir sarardı kötü durumdaydı. Bu bilgileri sizin sayenizde okuyup yerine getirdim temizledim ve sonuç harika.

  4. Ahmet dedi ki:

    Güzel faydalı

  5. Arjin dedi ki:

    Telefon kılıfım tertemiz oldu teşekkürler.

    1. İlhan dedi ki:

      İşe yaramasını beklemiyordum ama böyle etki nen hayatımda görmedim. Teşekkürler

  6. Yasin dedi ki:

    Telefon kılıfım sapsariydi şimdi ise bembeyaz oldu

  7. Şilan dedi ki:

    Almanız lazım çok güzel ☺️?

    1. Reyy dedi ki:

      Gerçekten faydalı oldu böyle sonuç alacağımı sanmıyordum teşekkürler

  8. Selin dedi ki:

    Telefon kılıfım temiz oldu teşekkürler

  9. Yağmur Sakarya dedi ki:

    Telefon kılıfım yeni gibi oldu teşekkürler

  10. BEYZANUR dedi ki:

    Kılıfı yeni gibi oldu teşekkür ederm

  11. Merve dedi ki:

    Çok işe yaradı teşekkürler

  12. Merve dedi ki:

    Çok işe yaradı teşekkürler harika

  13. Huriye yıldırım dedi ki:

    Aşırı ise yaradı abi resmennnn sadece bu sitede ise yarıyor

  14. Hatice taş dedi ki:

    Telefon kılıfım cok güzel ve temiz oldu teşekürler

  15. Beyza dedi ki:

    Telefon kılıfım sapsarı olmuştu ve çok kötü gözüküyordu işe yarayacağını hiç düşünmemiştim ama işe yaradı

  16. Dilşah dedi ki:

    Telefon klıfım yeni gibi oldu resmen

  17. Dilşah dedi ki:

    Telefon klıfım yeni gibi oldu resmen çok iyi