Netteki Blog

Eldeki İstenmeyen Sarımsak Kokusunu Çıkarmanın Yolu

28.02.2023
325
Eldeki İstenmeyen Sarımsak Kokusunu Çıkarmanın Yolu

Günümüzde vitamin kaynağı olarak bilinen sarımsağı, her yemekte bulundurmak ayrı lezzet vermenin yanında, şifalı olan bir bitkidir.

Yemeklere veya her hangi bir yiyeceğe kullanmadan önce, rende ya da doğrandıktan sonra ellerde bıraktığı koku, biz ve yanımızda ki insanlar açısından oldukça rahatsız edici bulunmaktadır. Uzun süre ellerden çıkmayan sarımsak kokusu, istenmeyen etkenlerin başlıcalarıdır.

Elimize bulaşan sarımsak kokusunu çıkarmanın yolları;

1.) Su, sabun ve kaşık bu üçünü yanımıza almalıyız.

2.) İlk olarak elimizi iyice sabunla ovarak, duruladıktan sonra elinize kaşığı alın.

3.) Elinize aldığınız çelik kaşık ile sarımsak kokusu gidene kadar iyice ovun.

Elinizde bulunan sarımsak ve çelik kaşıkta bulunan moleküller birleşerek,elinde bulunan sarımsak kokusu metale geçecektir.Bu şekilde elinde bulunan sarımsak kokusundan arınmış olacaksınız.

Doğal bitki olan sarımsak, yemeklerin vazgeçilmez lezzet kaynağıdır. Sarımsak türlü yemeklerde kullanılır. Genel tıp üzerinde sarımsak yaprağı ve kendi ile ilaç yapılmaktadır.

Yemeklerde bulunan sarımsaklar pişmiş durumda olduğu için, ağız kokusu yapmaz. Yemek yerken çiğ sarımsak tüketmek hem elleriniz hem de ağız kokusu yapar.

Elleriniz için bulunan çözüm yolları dışında, ağız kokusu da kokulu veya aromalı sakız gibi yiyecekler ile yok edilebilir.

Ülkemizde kokulu olan yemekler (sarımsak kokulu gibi) tüketildikten sonra gerekli önlem alınır. Diğer türlü, kalabalık ortamlara mecbur kalmadıkça girilmediği bilinmektedir.

Bunun yanı sıra; ellerde oluşan sarımsak kokusunu gidermenin başka yolları bulunmaktadır. Bunları sırası ile söyleyecek olursak tuz, sirke, limon elimiz deki sarımsak kokusundan kolayca arınmamızı sağlar.

Fazla bilinmeyen diğer bir bilgi türü; parmaklara sinmiş olan kokuyu çıkarmak için,bir kaç dakika domates suyunda bekletebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.