Netteki Blog

Tıkanık Mutfak Lavabosu Nasıl Açılır ?

28.02.2023
317
Tıkanık Mutfak Lavabosu Nasıl Açılır ?

Tıkanık Mutfak Lavabosu Nasıl Açılır ?

Lavabonun tıkanması tüm evlerde istenmeyen hatta sinir bozan bir durumdur. Yemek taneleri, kurumuş yağlar veya kalıntıların birikmesi ile birlikte lavabonuz tıkanır.

Lavabonun içerisinde bulunan su gitmemeye başlar hatta kötü koku gibi istenmeyen durumlar yaşanabilir.

Bu durumlarda yapmanız gereken ilk tek bir pompa yardımı ile lavaboyu açmaya çalışmanız. Ancak bu durum işe yaramıyor ise sizler için bir kaç seçeneğimiz daha var;

1. Lavabo Açıcı Mağaza Ürünleri

Bu ürünler isminden de anlaşıldığı gibi lavobo ve gider açmak için kullanılmaktadır. Üstelik kullanımı da çok kolaydır.

Bu özelliğe sahip çoğu üründe yapmanız gereken şey içerisinden çıkacak olan tozu tıkanık yere dökerek üzerine bir miktar kaynar su dökmenizdir.

Bu uygulamanın ardından tıkalı olan yerden baloncuklar ve köpükler çıkacaktır, bu çok normal bir durumdur endişe etmenize gerek yok.

Ancak uygulamayı yapmadan önce genede ürünün nasıl kullanılması gerektiğini yazan kullanma talimatlarından okuyun.

2. Karbonat ve Sirkeli Lavabo Açıcı

Eğer kimyasal ürünler kullanmak istemiyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey lavaboya bir miktar karbonatı döktükten sonra üzerine elma sirkesi dökmeniz.

Yarım saat kadar bekledikten sonra ise bir litreyi geçmeyecek şekilde kaynar su ilave ediniz. Sırasıyla her şeyi gerçekleştirdikten sonra ise pompa yardımıyla lavabonuzu açabilirsiniz.

3. Karbonat ve Su ile Lavabo Açma

Bu tarifte ise yapmanız gereken tıkalı olan lavabonuzun delikli kısmına bir miktar karbonat ve tuz dökmelisiniz. Tuzun ince içerikli tuz olması gerekmektedir.

Ardından üzerine 2 veya 3 su bardağı kaynar su ilave ederek, bir önceki tarifte belirttiğimiz gibi pompa kullanımıyla işlemi sonlandırabilirsiniz.

Mutfağını seven her kadının başına sıklıkla gelen bu tıkanmaları engellemek için taneli yiyecekleri,çorbaları hatta demlediğiniz çayları lavabonun içine dökmeyiniz.

Hatta yemeklerin kalan yağlarınıda lavabodan uzak durunuz. Bu yağlar hem doğa için çok tehlikelidir hemde bir süre sonra lavabonun içerisinde donarak tıkanıklığa neden olur.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.