Netteki Blog

Gömlek Nasıl Ütülenir Püf Noktaları

28.02.2023
254
Gömlek Nasıl Ütülenir Püf Noktaları

Gömlek Nasıl Ütülenir Püf Noktaları

Gömlek biliyorsunuz günlük hayatta birçok alanda ; iş , okul gibi yerlerde daha çok tercih edilen kıyafetlerden birisidir. Fakat şık olmak için giyilen gömlekler düzgün ütülenmiş olmazsa sizi kötü gösterebilir. Bu yüzden bir gömleğin düzgün ütülenmesi çok önemlidir.

Gömleklerin ütülenmesi gerçekten zordur fakat bazı püf noktalara eğer dikkat ederseniz hiç zorlanmadan gömleğinizi rahatça ütüleyebilirsiniz.

Gömlek Nasıl Ütülenir ? 

Gömleğinizi düzgün ütülemek istiyorsanız ilk olarak bir ütü masasına sahip olmanız gerekiyor. İlk olarak ütü masanızı kurun ve sonra ütünüze yeteri kadar suyu doldurup , ütünün sıcaklığına göre derecesini ayarlayıp , ütülemeye başlayın.

Fakat sıcaklık ayarı yaparken çok dikkat etmeniz gerekiyor. Genel olarak kıyafetlerin etiketlerinde kaç derecede ütü yapılması gerektiği yazar.

Eğer yazmıyorsa şöyle yapabilirsiniz. Gömlek kumaşı pamuklu ise yüksek sıcaklıkta , yünlü veya pamuk karışımlı ise orta sıcaklıkta , sentetik bir kumaşsa düşük sıcaklıkta ütüleyebilirsiniz.

Gömlek yıkandıktan sonra hafif nemli olur ve bu şekilde daha rahat ütülenir. Eğer gömleğiniz tamamen kuru ise o zaman da ütünüzde bulunan su püskürtme düğmesine basın ve o şekilde nemlendirip ütüleyin.

Buhar seviyesini ise gömleğinizin kırışıklığına göre ayarlayabilirsiniz. Ütüleyeceğiniz gömlek çok kırışıksa o zaman yüksek seviye , az kırışıksa düşük seviye olarak ayarlayın.

Fakat buharı kullanırken kesinlikle ütünüzün suyuna çok dikkat edin. Bittiği zaman hemen su ekleyiniz.

Gömleği ütülemeye her zaman yakadan başlayın. İlk olarak yakanın arka kısmını sonra ön kısmını ütüleyin. En son olarak ise yakayı kat izinden düzgün bir şekilde katlayın ve yavaşça üzerinden geçin.

Sıra geldi gömleğimizin kol uçlarına. İlk önce iç kısmını daha sonra da dış kısmını ütülemeniz gerekiyor.

Gömleğin omuz kısımlarını ütülemek için ise hem sağ hem de sol omuz kısımlarını ütü masasına geçirerek ütüleyiniz.

Kol kısımlarını ütülemek için ise dikkatli bir şekilde ütü masasına yerleştirin ve kat izini bozmadan düzgünce ütüleyin.

Gömleğinizin ön iki tarafını sırayla ütü masasına geçirin ve hiçbir yerinde kırışık kalmayacak şekilde ütüleyin.

En son olarak gömleğinizi ters çevirip arka kısımlarını ütülemeye başlayın. Fakat arka kısmı ütülerken kesinlikle kat izlerine çok dikkat edin.

Kırışık bölge kalmayacak şekilde düzgünce ütüleyin. Bazı gömleklerin arka kısımlarına küçük pileler bulunur ve bunu önlemek için ise pileli olan kısımları elinizle ilk önce düzeltin ve sonra ütüleyin.

Ütüleme işleminiz bittiği zaman tekrarda kırışmaması için gömleğinizi kıyafet askısına düzgünce asın.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.