Netteki Blog

Turizm Haftası İle İlgili Yazı

28.02.2023
444
Turizm Haftası İle İlgili Yazı

Turizm Haftası okullarda düzenlen etkinliklerde, şehirlerde tanıtım faaliyetlerinde, konferans ve seminerlerde medya kuruluşlarının da katkılarıyla her yıl 15-22 Nisan tarihlerinde kutlanır.

Ülkemizin doğal ve tarihi güzellikleriyle dünya genelinde önemli turizm merkezlerinden biridir.

İç ve dış turizmin önemli duraklarından biri olan ülkemizde turizmin artırılması için tanıtım çalışmaları yapılır. Spor ve sanat dünyasında üstün başarı sergilendiğinde ülkemizin tanıtımı da yapılmış olur.

Eğlenmek, dinlenmek, alışveriş yapmak veya öğrenmek gibi amaçlarla düzenlenen her tür  gezinin ortak amacı turizmdir.

Turizm kapsamında gezenler de turist olarak anılır. Turizme ekonomik katkı sağlayanda turistlerin gezileri esnasında ülkemize bıraktıkları dövizdir.

Bırakılan her döviz ülkenin ekonomisini canlandırır ve ithal edilen ilaçlar, makine ve petrol ürünleri döviz karşılığında satın alınır.

Turist eğlenebileceği, tatili esnasında rahat etmeyi, öğrenmeyi ve yaşantısına zenginlik katmak isteyeceği yere gitmek ister.

Eşsiz doğası ve zengin medeniyet kalıntılarına sahip olan ülkemizde gezginler için çok cazip fırsatlar sunulur.

İç turizmde yerli halkımızın yaşadığı şehirden başka şehirlere yapmış oldukları gezilerdir. Ülkenin kendi vatandaşlarının da duygusal ve kültürel bağları güçlendiren milli bütünlüğe hizmet eder ve iç turizmde aynı zamanda ekonomik kalkınma sağlar.

Ulusun turizme yaklaşımı her ne kadar zenginse elde edeceği maddi ve manevi kazanç o denli büyük olacaktır. Kalkınmanın önemli anahtarı olan turizm her ne kadar sık vurgulanmış olsa da yeterli bilinç düzeyine erişilememiştir.

Ülkemizde kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hem yurt içinde hem de dünya çapında düzenlemiş olduğu etkinliklerde Anadolu’nun kültürel zenginliği ve doğal güzellikleri vurgulanmaya çalışılır.

Milli, manevi, tarihi, kültürel, sanatsal ve turistik değerlerin yurt içinde ve yurt dışında tanıtımını yapmak görevi bakanlığımızın görevidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.