Netteki Blog

5 Numara Saç Kesimi Nedir ? Nasıl Yapılır ?

5 Numara Saç Kesimi Nedir ? Nasıl Yapılır ?

5 Numara Saç Kesimi Nedir ? Nasıl Yapılır ?

5 Numara saç kesimini her erkek hayatının bir döneminde mutlaka denemelidir. Orta kısalıktaki bu saç modeli, bilhassa kafa şekline güvenmeyen erkekler için en iyi seçimdir ! Saç derisinin görünmediği 5 numaralı saç kesiminde hem kısa saçların keyfini sürebilir, bununla beraber kafa şeklini gizleyebilirsin. 5 numaralı saç modellerini bizler fazlaca karizmatik ve maskülen bulunmaktadır. Sen de bugünlerde kısa saç kesimlerinin tadını çıkarmak istiyorsan 5 numaralı saç kesimine yakından bakmalısınız.

5 Numara saç kesiminin size yakışıp yakışmayacağına karar vermek için önemli kriterlerden birini sizlerle paylaşalım ; eğer yuvarlak yüz hatlarınız varsa saçlarınızı olabildiğince kısa kestirmeniz mümkün fakat uzun yüz hatları olan biriyseniz saçlarınızı daha yüksek numaralarda kestirmeniz yerinde bir karar olacaktır.

5 numara saç kesimi nedir?

5 numaralı tıraş, orta kısalıktaki saç kesimine verilen addır. Eminiz ki 5 numaralı saç kesimini çevresinde sık sık görmüşsünüzdür. Erkeklerin 5 numaralı saç kesimini bu kadar sevmelerinin nedeni oldukça bu saç modelinin çok pratik olması! 5 numara saç tıraşı hem saçı şekillendirecek kadar uzun, aynı zamanda organik bırakacak kadar kısa ! Saçı ile fazla uğraşmak istemeyen rahatına düşkün erkeklerin tek tercihidir.

5 Numara Saç Kesimi Nedir ? Nasıl Yapılır ?

Evde 5 numara saç kesimi nasıl yapılır?

Öncelikle Evde 5 numaralı saç kesimini yapmak için saç tıraşı makinesine ihtiyacınız var. Saç tıraş makinesinin 5 numaralı tarağı bu saç kesimi için yeterli olacaktır. Şimdi size bunu 4 adımda basitçe anlatalım ;

  1. İlk adımınız saçlarınızı ıslatınız ve ve ayna karşısına geçiniz. Aksi takdirde kuru saçı kesmek çok zor olacaktır ve saçlarınız kuru olduğu için etrafa fazlasıyla saçılır.
  2. Mutlaka bir örtü ya da gazete kağıdı seriniz.
  3. Saçlarınız çok uzun ise önce makasla saçlarını kısaltınız.
  4. Sonra saçlarını aşağıdan yukarı doğru olacak şekilde tıraş makinesi ile kesebilirsiniz.

5 numara saçlar kaç mm?

 5 numara kesimde saçlar ortalama 15 mm uzunluğunda oluyor. Ne çok kısa, ne de orta boy denilecek kadar uzun olan bu saç modeli çok kullanışlı! Saçlarını 5 numara kestirdikten bir ay sonra saçların orta boy saçlar kadar uzun olacak.

5 numara saçlara istenildiği gibi olmasa da yine de şekil vermek mümkündür. 15 mm’den daha uzun sakallarla birlikte güzel bir model oluşturulabilirsiniz . Ayrıca, son dönemde birçok erkek ünlü 5 numara saç tıraşını tercih etmekte.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.