Netteki Blog

Sivilcelerden kurtulmanın yolları ( Tavsiyeler)

28.02.2023
312
Sivilcelerden kurtulmanın yolları ( Tavsiyeler)

Sivilceler; her yaştan insanı etkileyen deri altında ki yağ tabakalarının yansıttığı cilt sorundur. Sivilce oluşumuna Uyku, stres, sağlıksız beslenme gibi birçok faktör etken olmaktadır.

Sivilcelere Nasıl Çözüm İzlenmelidir?

Sivilcelerin en büyük oluşum zamanları Hormon düzeylerinden dolayı ergenlik çağıdır. Ancak ilerleyen süreçlerde cilt sorunun devam etmesi durumunda izlenebilecek yöntemlerin başında evde uygulanabilecek kürler gelmektedir.

Doğal olması sebebi ile tercih edilme oranı fazladır. Sivilce tedavisinde kullanılan ilaçların ağır olması farklı sağlık sorunlarında sebebiyet verebilir niteliktedir.

Evde Uygulanabilecek Yöntemler Nelerdir?

Sivilceleri yok etmek cilt yapısına bağlıdır. Ancak var olanı azaltmak bir nebze daha kolaydır. Tüm gün çeşitli etkenlere bağlı kalan cilt temizlenmeye ihtiyaç duymaktadır.

Bayanlarda bu sorun makyajın iyi temizlenmesini gerektirmektedir. Temizlenen cilt sonrasında; evde en etkili yöntem Elma Sirkesidir.

Elma sirkesini pamuk yardımı ile cilde uyguladığınızda var olan aknelerin yavaş yavaş yok olduğunu, kuruduğunu gözlemleyebilirsiniz.

Diğer önemi etken ise buhar banyosudur. Kaynamak üzere ocağa koyduğunuz su buhar yapamaya başlayınca başınızın üzerine havlu koyarak yaklaşık 10 dakika buharda beklemeniz yeterli olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.