Netteki Blog

Patlıcan musakka yanına ne gider ?

28.02.2023
3.063
Patlıcan musakka yanına ne gider ?

Patlıcan musakka yanına ne gider ?

Patlıcan musakka oldukça lezzetli her tür sofraya yakışacak en güzel yemeklerden biridir. Eğer hem etli sebze yemekleri seviyorsanız patlıcan musakka bu beklentinizi eksiksiz karşılayacaktır. Elinizin lezzetini patlıcan musakkada da göstermeyi dilerseniz.  yemeğiniz pişerken yanına ilave yemekler yaparak masanızda bayram havası yaratabilirsiniz. Bunun için sizlere en güzel fikir olacak yemek önerilerimizi sıralıyoruz.

Deneyen ve yapan herkese şimdiden afiyet olsun.

Patlıcan Musakkanın Yanında İyi Gidecek 7 Yemek

Patlıcan musakka yanına ne gider ?

1-Şehriye Çorbası

Hem pratik , hem de kısa sürede uğraş vermeden yapabileceğiniz çorbadır. Şehriye çorbası hem kalori açısından da menünüzün dengesini sağlayacaktır. Musakka kendi başına doyurucu ve ağır bir yemektir aslında bu sebeple hafif ve basit şehriye çorbası yeterli olabilir.

2- Ezogelin Çorbası

Patlıcan musakka öncesi içinizi ısıtacak nefis bir ezogelin çorbası iyi gider ! Mercimek çorbası gibi klasik bir çorba yapmak istemiyorsanız hem içinde ki farklı tahıllarla güzel his veren ezo gelin çorbası en iyi ve hafif tercihler den biridir.

3- Sarımsaklı yoğurt

Yoğurdun içine ekleyeceğiniz biraz su ve sarımsakla elde edeceğiniz sarımsaklı yoğurdu ister musakkanın üstüne dökerek servis edin ister yanında tüketin. Yoğurt, sarımsak ve musakkanın birleşimi damağınızda çok hoş bir tat bırakacaktır. Hem sarımsak şifa deposudur , yemeğiniz sağlıklı olduğu kadar hastalıklara karşıda koruyucu görevi görecektir.

4-Salata

İncecik doğranmış marul ve ya kıvırcığa ek olarak yine ince ince doğranmış yeşil soğan eklediğinizde ortaya mükemmel bir salata çıkacaktır. Patlıcan musakkanın yanında bol limonlu salatanızı afiyetle yiyebilirsiniz. Eğer tercihiniz maruldan yana olmazsa kuru soğanları dilim dilim yaptıktan sonra sumakla süsleyerek soğan salatası yapabilirsiniz. ama yine de yeşil bir salata damağınızı musakkadan sonra daha ferah  tat bırakacaktır.  Limon asit bazlı olduğu için musakkanın o hafif yağlı dokusunu yok eder ve damağınızda yağlı ağır bir his oluşmasını önler.

5- Şehriyeli Pirinç Pilavı

Tabi ki patlıcan musakkanın yanına olmaz ise olmaz bir tarif şehriyeli pirinç pilavıdır. Hem patlıcana hem genellikle et yemeklerinin de tamamlayıcısı olan pirinç pilavı en güzel yan yemek olacaktır. Eğer davet sofrası verip musakka yapıyorsanız yanına mutlaka şehriyeli pirinç pilavı yapmanızı öneririz.

6-Mercimekli Bulgur Pilavı

Pilavın bulgurdan yapılması hem  daha sağlıklı bir tercih olacaktır hem de musakkayla birleşimi ağızda enfes bir tat bırakacaktır. Bulgur pilavınızın içine yeşil mercimek de ekleminizi öneririz. Daha doyurucu  bir menü oluşturmuş olursunuz.

7- Cacık

Cacık, Türk mutfağında  sağladığı uyumla bilinen oldukça ekonomik ve pratik olan bir tür ara soğuktur. Tam kıvamında cacık ile musakkaya en güzel ve en ferah menü seçimi olacaktır.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.