Netteki Blog

Belçika Kurdu Türleri

28.02.2023
304
Belçika Kurdu Türleri

Belçika türü olarak bilinen ırklarda, temelini çoban köpeği olarak yetiştirilmeye başlansa da, bir takım özelliklerinden dolayı, farklı alanlarda da kullanılmaya başlandığı biliniyor.

Özellikle polislere yardımcı olan köpekler olmalarının yanı sıra, koruma ve bekçi köpek yapılarını da barındırılmaktadır.

Genel özeliklerine baktığımızda ise, kulak yapısının sivri olarak yukarıya doğru yükseldiğini söyleyebiliriz. Enerjik ve dinamik yapılarının olmalarının yanı sıra, uzun tüylere sahip olan yapıyı da barındırır.

Belçika kurdunun 3 farklı türü bulunmaktadır. Her türünün kendine özel fiziksel özellikleri olmakla beraber, ufak bazı karakter farklılıklarını da görebilmek mümkündür.

Malionis Türü: Kahverengi tonlarına sahip gövdeyi barındırmaktadır. Kısa tüyleri vardır. Yüz kısımları siyah tonlarıdır.

Ayrıca bacak kısımları da kahverengi koyulaşarak, siyah rengine dönüşür. Alman kurduna benzer fakat fiziki olarak daha ince, uzun ve kısa tüylüdür.

Groenendael: Oldukça kokoş görünümü olan ve simsiyah tüyleri olarak kabarık yapıda olan türler arasındadır.

Genel boy ortalaması erkeklerde 60-66 santim iken, dişilerde 56-62 santimdir. Fakat boylarına göre kiloları daha azdır.

20 ile 30 kilo arasında değişken kiloları bulunmaktadır. Yüz kısmı uzun ve incedir. Ayak kısımları dahil kuyruk alanı püsküllü tüylere sahip olarak uzar

Laekenois Türü: Kahverenginin açık ve sarıya kaçan tonlarında görünüş olarak oldukça farklı türler arasında yer almaktadır.

Genelde renkleri, kırmızı, sarımsız, kahverengi, fawn ya da siyah ile bronz tonlarında değişebilmektedir. Burun ve ağız kısımları siyaha daha yakındır.

Kulakları ise diğer türlere göre biraz daha küçüktür. Boyları, erkeklerde 60-66 santim, dişilerde 56-62 santim’dir. Kiloları ise 25 ile 30 santim arasında dişi ve erkek olmasına göre değişkenlik gösterebiliyor.

Mutlaka tüm Belçika türü köpeklerin diğerlerinde olduğu gibi, sosyalleştirilmesi önemlidir. Böylece dinamik, heyecanlı ve sevecen tavırları daha ön plana çıkacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.