Netteki Blog

Köpek Sahibini Isırır Mı?

28.02.2023
256
Köpek Sahibini Isırır Mı?

Köpeklerin de tıpkı insanlar gibi sinirli ve gergin oldukları dönemlerde tepki vermeleri çok normaldir. Ağızları üzerinden pek çok tepkiye yer verdikleri biliniyor. Sevgilerini dahi gösterirken küçük ısırıklar meydana gelebiliyor.

Bu gibi durumlarda köpeklerin nankör olarak adlandırılması ve anında satılması tamamen yanlıştır. Çünkü öncelikle hangi sebeplerde böyle bir tepki verdiğini bilmelisiniz. Cinslerine göre dahi değişimlerin meydana geldiği açıktır.

Ancak ev yani apartmanda yaşamaya uygun olanların genel anlamda sahiplerini ısırmadıkları biliniyor.

Sadece bir takım liderlik ya da sahiplenme duygularına yönelik tepkiler verdiklerin göreceksiniz. Örnek verecek olursak;

Yiyeceklerini sahiplenmek adına gerek diğer yaklaşan hayvanları ya da sahibi dahi ısırması söz konusudur.

Sahibini çok fazla sahiplenen köpeklerin diğer canlı varlıkları da ısırdıkları biliniyor.

Çok fazla sevdikleri nesneleri başkalarının alması halinde de tepkileri olacaktır.

Alanına zarar gelmesi ya da başkası tarafından kullanılması halinde de ısırma tepkisine başvuracaktır.

Sevgi gösterenlerinden dolayı köpeklere dokunan kişilerin dahi ısırık tepkileri ile karşı karşıya kaldıklarını söylemek gerekiyor.

Köpek Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Köpeklerin agresif özellikleri genetik olarak da ortaya çıkabilir. Bunun için satın aldığınız yerin güvenilir olduğuna dikkat etmek gerekiyor.

Cinsin nasıl dünyaya geldiği hangi familyaya ait olduğunu ve karakter testlerini incelemeye almalısınız. Genetik olduğu kadar nörolojik anlamda da ısırma eğilimlerinin fazla olduğu ifade ediliyor.

Bu konularda ki açıklamaların sadece satın aldığınız yer tarafından dile getirilmesi mümkün. Nitekim kimi cinslerde hiç bu tarz eğilimler olmazken bazılarının yetiştirilme tarzı ya da kökeninden dolayı ısırmalar meydana gelecektir.

Tüm detayları ile köpeğin yapısını öğrendikten sonra satın almalı ve eğitimine yer vermelisiniz. Kimilerinin saldırgan yapıda olan köpeklere dahi eğitim vererek bu gibi sorunların önüne geçtiğini söylemeliyiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.