Netteki Blog

Kedim Kusuyor Mama Yemiyor? Neden Diyenlere Tavsiyeler

28.02.2023
466
Kedim Kusuyor Mama Yemiyor? Neden Diyenlere Tavsiyeler

Kedim Kusuyor Mama Yemiyor? Neden Diyenlere Tavsiyeler

Kediniz kusuyor ve mama yemiyorsa belli ki kedinizin bir sıkıntısı vardır. Aslında kedilerde kusmak oldukça rahatlatıcı ve dönem dönem görülen bir eylemdir. Kediler kendilerini yaladıkları için midelerinde biriken tüyleri atmak amacıyla bilerek kusarlar. Ancak kediniz kustuğu dönemde iştahı da azalmışsa bir sıkıntı vardır. Eğer ” kısa kedi eğitimi ” makalemize bakmak isterseniz kırmızı linke tıklayabilirsiniz.

 Kedilerde Parazit Belirtileri

Kedilerde parazit belirtileri genelde kedinizde parazit olmasından kaynaklanır. Bunu öğrenebilmek için kedinizin dışkısında beyaz renkli solucana benzer yapıların olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

Bu yapıları dışkıda görürseniz kedinizi de alıp hemen bir veteriner hekimin yolunu tutmalısınız. Ancak dışkıda parazit görmeseniz bile veterinere gitmenizde fayda var. Parazitler henüz dışkıya bulaşmamış ve bağırsaklarda yeni yeni yer ediyor olabilirler.

Kedilerde Parazit Tedavisi

Parazit tedavisi oldukça kolaydır. Veteriner hekiminiz kedinizin yaşına göre değişen ölçülerde bir tedavi süreci uygulayacaktır.

Ek olarak vitamin ve şuruplarla kedinizin sağlığına daha hızlı kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Bu dönemde kediniz biraz huysuz ve halsiz olabilir.

Onu oynamak için zorlamamanız, uyumak ve dinlenmek için ona bir ortam oluşturmanız gerekir.

Kediler hastalandıklarında canları hiçbir şey yapmak istemez. Parazit de oldukça zorlu bir süreç olduğu için onun çektiği acıyı anlamalısınız.

 Başka Hastalıklar

   Genelde sürekli kusma ve mama yememe gibi semptomlara karşılık parazit hastalığından şüphelenilse de başka hastalıklar da olabilir.

Bunu öğrenebilmek ve detaylı bir muayene için bu gibi durumlarda kesinlikle kedinizi veteriner hekime göstermelisiniz. Veteriner hekiminizin uyguladığı tedaviyi harfi harfine yerine getirmeniz oldukça önemlidir.

Kediler genelde çoğu hastalıklarını kusarak gösterirler ve bu kusmalar mama yememekle birleştiğinde oldukça dikkate değer bir durum olarak ortaya çıkar.

Kediniz çok geç bir saatte kusmaya başladıysa ve size yakın bir veteriner yoksa kedinizin dışkısının ve kusmuğunun fotoğrafını çekerek veteriner hekiminize yollayıp yorumunu alabilirsiniz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.