Netteki Blog

Kedilerde aşı takvimi nasıldır ne zaman kedime aşı vurdurmalıyım

28.02.2023
279
Kedilerde aşı takvimi nasıldır ne zaman kedime aşı vurdurmalıyım

Kedilerde aşı takvimi nasıldır ? Bazı virüslere karşı kediler çok savunmasız kalırlar ve bu tehlikelerden korunmak için belli başlı aşılar bulunur bu aşıları yaptırmamız gerekmektedir.

Tabi bunun için aşı takvimleri bulunuyor ve düzenli olarak uyarsanız hiçbir sorun olmaz. Her aşının farklı özelliği bulunmaktadır. Kedinize aşı yaptırdığınız zaman onu hastalıklara karşı korursunuz ve bağışıklık sistemlerini güçlendirmiş olursunuz.

Kuduz aşısı ; bu aşı kediler için çok önemlidir ve yasal olarak zorunludur. Kedi bir kişiyi ısırdığı zaman o kişi kuduz olmaması açısında kedilere kuduz aşısı vurulmaktadır. Kuduz aşısı yılda bir kere yapılması gerekmektedir.

Fvrcp aşısı: yavru kediler için 8 , 12 , 16 haftalık iken yapılması gerekmektedir. Fakat erişkin bir kediye 2 doz olarak 3-4 hafta arayla yapılması gerekiyor. Sonra arkadaşlar her yıl tekrar ederek bu aşıyı yaptırabilirsiniz.

Rabies aşısı: kedi 16 haftalık olduğu zaman yapılması uygundur. İlk bir kere yapıldığı zaman sonra her sene tarih başında yaptırabilirsiniz. Bu aşı yurtdışında 3 yılda bir yapılıyor fakat türkiye’de yasa gereği her yıl 1 kere yapılması uygun görülüyor.

Yaş aşı : kedi 6 ve 7 haftalık olduğu zaman bu aşı yapılmaktadır. Sonra 10 haftalık olduğu zaman da bir kere daha yapılmalıdır.

Felv aşısı: 8 – 12 haftalık olan kediler için uygulanır ve her yıl tekrar edilir.

kedilerde-asi-yaptirma-gorsel

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.