Netteki Blog

Hz. İsa Kısaca Hayatı

28.02.2023
690
Hz. İsa Kısaca Hayatı

Hz. Meryem’in oğlu olan Hz. İsa Kimdir? Hz İsa kısaca hayatı hakkında neler biliyorsunuz? Sizler için hazırlamış olduğumuz bu biyografi yazısını mümkün olduğunca kısa bir şekilde özetleyerek ele almanın yanı sıra ödev amacıyla kullanabileceğiniz şekilde başlıklara ayırarak ele aldık. Doğumu başta olmak üzere hayatının neredeyse her anında mucizevi olaylara şahit olduğumuz Hz. İsa hakkında neler biliyorsunuz? Hz İsa kimdir hayatı hakkında detaylar bu yazımızda.

hz isa kısaca hayatı

Hz İsa Kimdir Kısaca Özet

Hz. İsa kimdir kısaca özet geçmek gerekirse; Hz. Meryem’in oğlu olan Hz. İsa Beytlehem adı verilen bölgede dünyaya gözlerini açmıştır. Bir olan Allah’ın kudreti ile babasız bir şekilde dünyaya gelmiştir. Doğumu başta olmak üzere mucizevi özelliklere sahiptir. Hristiyan dünyası için Allah tarafından gönderilmiş bir elçi olarak kabul edilir. Hz. İsa hakkında günümüzde bilinen her şey Kutsal Kitap’ta anlatılanlarla sınırlıdır. Bu bilgiler Yeni Ahit olarak adlandırılan bölümden elde edilmiştir.

Kesin olarak doğum tarihi bilinmiyor olsa da İ.Ö. 6 yıllarında doğduğuna inanılmaktadır. Hristiyan aleminin peygamberi olarak görülen Hz. İsa, kendisinden önce gelmiş olan diğer peygamberler gibi halkını Allah’a yönlendirmiştir. Babasız bir şekilde dünyaya gözlerini açmış olması nedeniyle Hristiyan alemi tarafından kutsal ruh olarak kabul görmektedir.

Hz. İsa’nın doğumu halk arasında mucizevi söylentilerin yayılmasına sebep olmuştur. İddialara göre Hz. Meryem’in ağaç altında doğum yaptığı ve altında bulunduğu bu ağacın kurumuş bir hurma ağacı olduğu söylenmektedir. Doğum sonrasında bu ağacın yeşererek, meyve verdiği rivayet edilmektedir. Hz. İsa, 30 yaşını doldurana kadar marangozluk mesleği ile uğraşmıştır. Hz. İsa 30 yaşını doldurmasıyla birlikte bir olan Allah’ın ona peygamberlik görevini verdiğini duyurmuştur. Dört büyük kitap arasından İncil, Hz. İsa’ya gönderilmiştir. Bu nedenle Hristiyan alemi Hz. İsa’yı peygamberleri olarak ilan etmiştir.

Hz. İsa kendisine gönderilmiş olan İncil’den manevi dersler edinerek peygamberlik görevine kendisini hazırlamıştır. Vaftizci Yahya nehir kıyısında toplamış olduğu Yahudilere vaazlar vermiş, onlara beklemiş oldukları kurtarıcının yakın bir zamanda geleceğini söylemiştir. Vaftizci Yahya’ya bu nedenle İsa’yı müjdeleyen kişi denmiştir. Hz. İsa, Vaftizci Yahya tarafından Şaria olarak bilinen Irmak’ta vaftiz edilmiştir.

Hz. İsa Kimdir Hayatı

Hz. İsa gönderilmiş olduğu toplumun büyük bir kısmını Yahudilerin oluşturması nedeniyle başlarda peygamberliği büyük bir çoğunluk tarafından inkâr edilmiştir. Hz. İsa öncesinde put ve heykellere olan inançları & tapmaları nedeniyle bu süreç içerisinde kendilerine gelmiş olan bu dini kabul etmemişlerdir. Hz. İsa, içerisinde bulunduğu halkını doğru yola yönlendirmeye ve onlara mucizelerin gerçek olduğunu göstermeye çalışmıştır. Fakat tüm çabalarına rağmen kendisine yalnızca ufak bir grup inanmıştır. Hz. İsa’ya inanan bu kişilere “havari” hitabı kullanılmaktadır. Söylentilere göre Hz. İsa o dönemde yalnızca 12 havariye ulaşabilmiştir.

Hz. İsa kısaca hayatı hakkında bilinenleri sizlere aktarmaya çalıştık. Mümkün olduğunca Hz. İsa’nın hayatını özetleyerek ele aldığımız bu yazımızla ilgili merak ettiklerinizi bize sorabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.