Netteki Blog

Hangi Cins Köpekler Evde Beslenir?

28.02.2023
345
Hangi Cins Köpekler Evde Beslenir?

Yetiştirilme yani eğitim durumlarına göre pek çok köpeğin evde beslenmesi mümkün. Bunun adına ilk örneği golden cinsi için söyleyebiliriz. Daha uysal ve eğitim alabilen köpek cinsleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda agresif tavırlara da sahip olmadığı için çoğu kişiye mantıklı geliyor.

Labrador türünün de sık sık evlerde gördüğümüzü söylemeliyiz. Örneğin çocuklu ailelerin bile tercihi halindedir. Çünkü çocuklarla iyi anlaşan ve sosyal bir cins olduğunu görüyoruz.

İrlanda seteri ile Lavrak seteri de evde bakıma uygun olan köpekler arasındadır. Bir de Coker türünü söylemeliyiz. Sahiplerine zarar vermeyecek olan bu köpeklerin duygusal bağ kurmada da zorluk çekmedikleri açıktır. Bunun yanı sıra yine agresif olmamalarından kaynaklı ailelerin tercihi halindedir.

Ev için Alman kurdundan yana da tercih bulunabilirsiniz. Genetiksel olarak da zararsız olduğu tespit edilmiştir. Bunların yanı sıra;

• Belçika Kurdu; Bahçeli evler adına daha da uygun olduğunu söylemek gerekiyor. Açık havada yaşamayı seven ve güvenlik adına tercih edilen cinsler arasındadır.

• Bulldog; Karakter testleri sonucunda ev içerisinde bakımını üstlenmeniz daha doğru olacaktır. Güvenlik adına da ismini duyduğumuz bu köpek cinsinin bahçeli evlerde tercih edildiği biliniyor.

• Collie; Çoban köpeği türleri arasında yerini alıyor. Ev içerisinde beslenmeye uygun olan ve yine agresif olmayan köpekler arasında gösteriliyor.

Hangi Köpekler Evde Beslenmez?

Bu türlerin ev ve güvenlik açısından seçildiklerini söylemek gerekiyor. Apartman tipi binalarda da sorun yaşamadan bakımına yer verebilirsiniz.

Ancak başta apartman yönetmeliklerine göz atmanız faydalı olacaktır. Hem ev hem de apartman sakinlerinin zarar görmemesi adına köpek cinslerine dikkat etmek gerekiyor.

Bu anlamda da uygun olmayanları uzak tutmanız gerektiğini unutmamalısınız. Bunlar arasında da başı pitbulllar çekiyor.

Öyle ki zararlarından dolayı sürekli manşetlerde dahi oldukları biliniyor. Dövüşler adına dahi kullanıldıklarını söylemeliyiz.

Yani genetik olarak agresif hayvanlar arasında oldukları açıktır. Bunun için evde ya da apartman bakılmaya uygun değildir.

Yine dövüş köpekleri arasında staford shireyi de söylemek faydalı olacaktır. Bahçede dahi bakımının uygun olmadığı biliniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.