Netteki Blog

Balığın yanına ne gider ?

28.02.2023
362
Balığın yanına ne gider ?

Balığın yanına ne gider?

Balığın yanına ne gider ? Balığın yanına hangi meze gider ? Tüm bu soruların yanıtları makalemizde.Misafir ağırlamak ve ailemize zengin içerikli besin değerleri yüksek bir akşam yemeği hazırlamak bizler için bir keyiftir. Onlar yemeklerini afiyetle yerken biz de vücutlarına giriş yapan sevgili vitamin, mineral ve omega kaynaklarını düşünüp mutlu oluruz. Menü oluştururken bazen değişiklik arayabilir ya da misafir sofrası ağırlığında çeşitli yemekler pişirmek isteriz. Bugün sizlere balığın yanına ne gider, balığın yanına ne salatası yapılır ve balık sosları hakkında öneriler sunacağız. Öncelik olarak balığın yanına ne çorbası gider sorusunu yanıtlayalım.

  • Domates çorbası
  • Mercimek çorbası

Şimdi de balığın yanına ne salatası gider sorusunu en lezzetli şekilde cevaplayalım. Dilerseniz mevsime uygun olan salata malzemelerini karıştırıp kendinize özel bir salata yapabilirsiniz. Yaz mevsimi ise, salata, domates, marul, maydanoz, taze soğan, dereotu, havuç ve turp gibi malzemelerin karması üzerine salata sosu ile mükemmel bir salataya merhaba diyebilirsiniz. Bunun yanında roka salatası, mor lahana salatası ile çeşitlilik sağlayabilirsiniz.Şakşuka hem meze hem de salata sayılan lezzetli bir tariftir ve balığın yanına harika gider bu nedenle şakşuka yapmak isteyen sevgili okurlarımız tarifine göz atabilir.

Şakşuka yapmak için patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda beklettikten sonra yıkayın ve suyunu bırakması için süzgeçte bekletin. Bir kuru soğan ve iki biber ince ince doğranıp üzerine de iki diş sarımsak eklenir ve kavrulur. Üzerine bir kaşık salça ve bir adet doğranmış domates eklenir. Bir bardak su ve bir çay kaşığı tuz eklenerek biraz suyu çekince kapatılır. Ardından patlıcanlar kızartılır. Hepsi karıştırılır ve balığın yanına harika gider!

Balık yanına ne tür meze gider?

Balık yanına meze sevenler için aşağıdaki listeye göz atabilir. Balık yanına ne tür meze gider sorusunun listeli ve lezzetli çeşitleri;

balığın yanına ne gider

balığın yanına ne gider

  • Humus, iki su bardağı nohut bir gün öncesinden ıslatılır ve suyu süzülür. Nohutların yumuşaması için haşlama yapılmalı bu nedenle düdüklü tencerede haşlayın ve kabukları ayrılıyorsa temizleyin. Ardından ayrı bir kaba yarım su bardağı tahin, çarım çay bardağı zeytinyağı, bir tatlı kaşığı kimyon ve bir buçuk çay kaşığı tuz ekleyip karıştırın. Son olarak nohutları mutfak robotu ile çekin ve sosu içerisine ekleyip tekrar karıştırın. Dilerseniz önceden bir kaşık nohut ayırıp üzerine süs yapabilirsiniz. Somon balığının yanına ne gider sorusunun en lezzetli tarifi buydu!
  • Acılı ezme, pişirim ile uğraşmadan lezzetli bir balık mezesi yapmak isteyenler buraya! Üç orta boy domates, üç acı biber, bir demet soğan, iki diş sarımsak ve yarım demet maydanoz. Bu saydıklarımızı ince ince doğrayıp bir kapta biriktirin ve ardından son yapımına geçin bunun için de 1 adet limonun suyu, bir kaşık salça, dört kaşık zeytinyağı ve iki kaşık nar ekşisini birleştirip diğer malzemelerin içine ekleyin. Afiyet olsun!
  • Patates püresi, en lezzetli patates püresi için patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyun. Daha sonra blender ile püre yapın ve içerisine tuz ekleyin. Kıvam alana kadar kaşar ve sütte ekleyebilirsiniz. Sadece püre olarak da yiyebilirsiniz.
  • Karides tava, beş dakikada balık yanına meze isteyenler buraya! İki diş sarımsağı iki kaşık zeytinyağı ile kavurun ve üzerine baharat ekleyin. Karidesleri de ekleyerek kavurmaya devam ederken yarım limon suyunu ve son olarak da tuz ekleyip birkaç dakika sonra kapatın. Süslemek için yeşillik kullanabilirsiniz.
  • Patlıcanlı sos, yazın közleyip dolaba attığımız patlıcanlardan harika bir sos yapabiliriz. Patlıcanları mutfak robotundan geçirip üzerine yeşilbiber ve domates ekleyelim ardından baharat ekleyerek sunum yapalım.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.