Radyasyonun Maddeler Halinde Zararları

Her evde mutlaka elektronik eşya bulunur. Bu eşyalar günlük hayatımızı çok daha işlevsel hale getirseler de göründükleri kadar masum değiller. Elektrik ile çalışan bu ürünler etraflarında manyetik alanlar oluşturmaktadır.
Oluşan bu manyetik alanlar vücudumuzu kendi manyetik alanında bozulmalara yol açabilir. Özellikle elektriksel sinyaller ile çalışan beynimiz en büyük hasarı almaktadır.
Bu nedenle evimizde gereksiz çalışan elektronik aletleri hayatımızdan çıkarmakta fayda vardır.
Radyasyonun Maddeler Halinde Zararları
♦ Uzun süre radyasyona maruz kalmak beyinde kalıcı hasarlara neden olabilir. Beynin işleyişini doğrudan etkileyen bu özellik, aptallaşma, mantık yürütememe gibi sorunlarında oluşmasına neden olur.
♦ Radyasyona maruz kalan cilt de tepkisini gösterecektir. Cilt hastalıklarının ve cilt kanserlerinin nedenlerinden biridir.
♦ Radyasyon DNA’da kalıcı hasarlara neden olur. Bu hasarlar nesilden nesile aktarılma riskini oluşturur. Sizde oluşan ya da oluşmayan bir hastalık, çocuklarınızda görülebilir.
♦ DNA hasarlarının en açık şekilde görülebildiği somut örnekler, bebek doğumlarında bazı organlardaki şekil bozukluklarıdır.
Özellikle nükleer kazaların yaşandığı bölgelerde doğan çocuklar, sağlıklı bir forma sahip bir şekilde dünyaya gelmemektedir. Radyasyonun ne kadar ciddi bir etkiye sahip olduğu bu örneklerden anlaşılabilir.
♦ Radyasyonlu bölgelerde yetişen bitkiler de sağlık açısından tehlikelidir. Bu tür gıdalar tüketildiklerinde de ciddi hastalıklar ortaya çıkmaktadır.
♦ Radyasyon hava, su ve gıda yoluyla metabolizmanızı etkileyebilir.
♦ Radyasyon sadece elektronik eşyalardan değil çevreye atılan radyoaktif atıklarla da zarar verebilir.
♦ Radyasyon kilometrelerce uzağa etki edebilir. Ana yıkım merkezinde olsa da uzak çevresinde de iz bırakabilir.
♦ İyonlaştırıcı radyasyon, DNA zincirlerini parçalayabilecek seviyede enerji taşır.
♦ Radyasyon aradan çok uzun bir süre geçse de etkisini sürdürebilir. Bu duruma en güzel örnek ünlü kimyager Marie Curie’nin bilimsel notlarıdır.
Radyoaktiflik üzerindeki çalışmalarıyla ünlü bu bilim kadınının notlarına günümüzde bile koruyucu giysiler olmadan dokunulamamaktadır. Notlarının 3511 yılına kadar tehlike taşımaya devam ettiği söylenmektedir.
Henüz yorum yapılmamış.