Netteki Blog

Eriştenin Yanına Ne Gider ?

28.02.2023
1.029
Eriştenin Yanına Ne Gider ?

Eriştenin Yanına Ne Gider ?

Eriştenin yanına ne gider ? erişte yanına hangi yemek yapılır sorusunun cevaplarını toparladık geldik sizler için ! Bugün ne pişirsem sorusunun cevabını bugün bizim sitemizde bulabilirsiniz. Erişte hemen hemen her evde bulunan bir gıdadır. Büyüklerimiz daha önce evde kendi hazırladıkları hamurlardan keserek bin bir emekle elde ederlerdi. Şimdi organik erişte , köy eriştesi hatta artık daha vitaminli sebzeli eriştelerin , yumurtalı erişte satışı her yerde mevcut günümüzde .

Erişteye en çok yakışan şeylerden biri tereyağıdır aslında . Mis gibi köy tereyağlı eriştenin yanına ne yapılır ? hengi yemek yakışır sizler  için listeliyoruz. aşağıda sayacağımız yemeklerden bir davet menüsü ve ya günlük pratik bir menü oluşturabilirsiniz. Erişte sofranızın yıldızı olacak !

Bu arada bugün ne pişirsem diye düşündüğünüz zaman sitemizin yemek tarifleri bölümünü ziyaret ettiğinizde karşınıza bir çok hem pratik hem ekonomik lezzetli öneriler çıkacaktır. Hangi yemeğin yanına ne yakışır ne gider sorularının cevabı için nettekiblog.net ‘den asla vazgeçmeyin !

Eriştenin Yanına Hangi Yemek Gider ?

1- Köfte

İster şipşak sadece kıyma ve baharatlı olan bir köfte , isterseniz misket köfte , isterseniz fırın köfte. Hangi köfte tarifini biliyorsanız ya da evde hangi malzemeleriniz var ise ona uygun tarifi uygulayıp köftenizi pişirip afiyetle yiyebilirsiniz !

2 – Karnıyarık yemeği

Kıyma ve patlıcanın muhteşem uyumu erişteye en çok yakışacak lezzetlerden biridir. Davet sofraları için de oldukça iyi bir seçenektir. Hem pilavın hem eriştenin yanında en iyi yağılacak yemek seçeneklerinden biridir.

3- Tavuklu Çorba

Tavuk çorbalarının bir çok seçeneği var. Yoğurtlu , terbiyeli , sebzeli vs. sizin damak lezzetinize hangi tavuk çorbası hitap ediyor ise onu pişire bilirsiniz. Tavuk ve erişte ikilisi oldukça damaklara şölen yaşatır. Hatta restoranlarda bol tereyağlı eriştenin üstüne tavuk didikleyip ceviz ekleyerek servis ediyorlar.

Bu yemeğin adı tereyağlı tavuklu erişte diye geçiyor. Ceviz tavuk ve erişte üçlüsünün tadı anlatılmaz tadılır ! diyebiliriz. Dilerseniz çorba yerine tek bir tabakta böyle bir alternatif lezzet de seçebilirsiniz.

Eriştenin Yanına Hangi Yemek Gider ?

Erişte Yanına Ne Gider ?

1- Taze Fasulye

Eğer yaz mevsiminde iseniz özellikle en iyi sebze yemek alternatifi zeytinyağlı taze fasulyedir. Yazın en pratik ve en lezzetli bu yemeği ister sıcak ister soğuk olarak sunabilirsiniz. Eriştenin tadını daha çok ortaya çıkartacaktır.

2 – Cacık 

Buz gibi bir  ayran ya da bol naneli bir cacık damağınızı ferahlatacak ve eriştenin tadını ortaya çıkmasını sağlayacaktır.


Bu arada yazımızın başında bahsettiğimiz bugün ne pişirsem sorusunun cevabı ve size fikir verecek olan en çok tıklanan ve okunan yazılarımızı aşağıda paylaşıyoruz. Başlıklara tıklayarak kolayca diğer yazılarımıza ulaşabilirsiniz. Hangi yemeğin yanına ne gide ?  ne yapılır ? nasıl menü oluşturulur işte hepsi sizlerle …

  1. Lahmacunun Yanına Ne Gider ?
  2. Mantar sotenin yanına ne gider ?
  3. Fellah köftesinin yanına ne gider , Fellah köftesinin yanına ne yakışır ?
  4. Yaprak Sarmasının Yanına Ne Gider , Sarmanın Yanına Ne Gider
  5. Tavuk Sotenin Yanına Ne Gider ? Tavuğun Yanına Ne Gider ?
  6. Patates yemeğinin yanına ne gider ?
  7. Fırın Makarnanın Yanına Ne Gider ?
  8. Haşlamanın Yanına Ne Gider ?
  9. Hünkar beğendinin yanına ne gider ?
  10. İmam Bayıldı Yanına Ne Gider ?
  11. Mercimek köftesi yanına ne gider ?
  12. Ali nazik yanında ne yapılır? En Çok Yakışan Yemekler Hangileridir?

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.