Netteki Blog

WhatsApp Silinen Mesajları Geri Getirme

28.02.2023
443
WhatsApp Silinen Mesajları Geri Getirme

WhatsApp Silinen Mesajları Geri Getirme

Dünya üzerinde en çok kullanılan iletişim uygulamalarından bir tanesi olan WhatsApp, hemen hemen her teknolojik cihazda bulunmaktadır. Özellikle de gönderilen mesajların aktif bir şekilde karşıdaki tarafa gönderilmesi nedeniyle anlık iletişim uygulamaları arasında işlevsel bir özelliği bulunan uygulama, son dönemlerde ise WhatsApp silinen mesajları geri getirme noktasında eksiklik yaşamaktadır. WhatsApp; orijinal ayarları ile bir süre önce konuştuğunuz kişi ile aranızdaki konuşma geçmişini inceleme fırsatı sunmaktadır. Bu özelliği aktif hale getirmek için ise basit bir işlem rehberi uygulamak gerekmektedir.

WhatsApp Mesajları Neden Silinir?

WhatsApp üzerinden konuşulan mesajların silinmesinin birden fazla sebebi olmaktadır. Bu sebepleri sırasıyla sayacak olursak;

  • Telefonun bir nedenden ötürü fabrika ayarlarına dönmesi
  • WhatsApp’ın telefondan kaldırılması
  • Yeni bir cihazda WhatsApp uygulamasına girilmesi
  • Mesajlaşılan kullanıcının WhatsApp’ın eski bir sürümünü indirmesi veya WhatsApp’ı telefonundan kaldırması

Gibi sebepler yatmaktadır. Bütün bu sebeplerin ortak sonucu ise fotoğraf, medya gibi içeriklerine dahil olduğu mesajlaşma geçmişinin istemsiz olarak telefondan kaldırılması olmaktadır. WhatsApp silinen mesajlar özelinde bakıldığında çözülmez gibi görünen bu sıkıntıların üstesinden gelmek ve de kaybedilen mesajlara tekrar görüşmek ise birkaç işlem ile mümkün olacaktır.

WhatsApp chatting

WhatsApp Üzerinden Silinen Mesajları Geri Getirin!

Hem Android hem de iOS platformları üzerinde silinen WhatsApp mesajlarına tekrardan erişebilmek oldukça basittir. Ancak bu basit işleme uygulamadan önce kendi belirlemiş olduğunuz yedekleme saatlerinde WhatsApp mesajlarının yedeklendiğinde emin olmanız gerekir. Çoğu telefonda otomatik olarak gece saat 2 sularında aylık haftalık veya günlük olarak belirlediğiniz seçenek eşliğinde konuşmuş olduğumuz bütün mesajlar yedeklemek ve de yedeklenen bu mesajlar cihazınızda herhangi bir yer kaplamamakla beraber ilerleyen durumlarda istenmeyen bir sebepten ötürü silinen mesajları tekrar geri getirilmesini sağlamaktadır. WhatsApp silinen mesajlar ardından yapılması gereken işlem ise çok basittir. WhatsApp uygulamasını cihazdan silmek ve de uygulama indirme pazarı üzerinden tekrardan cihaza indirmek gerekir. Uygulamayı kurduktan sonra başlangıç ekranında isim ve cep telefonu numaranızı girdikten sonra ‘’WhatsApp konuşma yediğini geri getir’’ seçeneğine tıklayarak daha önce yedeğini aldığınız bütün mesajları tekrardan yeni indirdiğiniz WhatsApp uygulamasına entegre edecek ve de mesajlarınıza ve konuştuğunuz kişilere kaldığınız yerden erişme imkanı sağlayacaksınız. Bu noktada unutulmaması gereken en önemli unsurlardan bir tanesi WhatsApp mesajlarının yedeğini almadan WhatsApp uygulamasını silinmemesi gerekliliğidir. Bu noktada yedekleme işlemini taahhüt olmayan bir WhatsApp hesabı sıfırdan kurulmuş yeni bir hesap görünümüne erişecektir. Bu da daha önce konuşulan mesajların ve kişilerin konuşma geçmişini de yer almaması gibi büyük bir soruna yol açabilmektedir. Aynı zamanda WhatsApp konuşmalarını geri getiren kullanıcılar sohbeti dışa aktar seçeneğini kullanarak da diğer iletişim araçları arasında geçiş yapabilmektedirler. Mesajların yedeklenmesi, sohbetin dışa aktarılması noktasında kullanıcılar için büyük kolaylık sağlamaktadır. Whatsapp silinen mesajları geri getirme konusu da yedekleme işlemi ile basite indirgenmiş olur.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.