Netteki Blog

Cep Telefonundan Instagram Hesabı Silme Nasıl Yapılır?

28.02.2023
342
Cep Telefonundan Instagram Hesabı Silme Nasıl Yapılır?

Büyük bir hevesle açtığınız Instagram hesabınız sizi memnun etmiyor ve hesabınızı silmek istiyorsanız bu işlemi telefonunuzdan halledebilirsiniz.

Bu tarz büyük sosyal platformlar kullanıcı kaybını engellemek için hesabı silmek yerine hesabı dondurmanızı teklif ederler. S

iz dondurmak istemiyor, tamamen kaldırmak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. Bu işlemleri yaptıktan sonra hesabınıza hiçbir şekilde tekrar giremeyeceğinizi belirtmekte fayda var.

Instagram hesabınızda kaybetmek istemediğiniz fotoğraflar varsa silme işleminden önce bu fotoğrafları indirip, kaydetmeniz tavsiye edilir.

Instagram hesabını silmek için öncelikle telefonunuzda yüklü olan bir web tarayıcısını açın. http://instagram.com/accounts/remove/request/permanent adresini tarayıcınıza kopyalayın ve adrese gidin.

Açılan ekranda kullanıcı adı ve şifre bilgilerinizi doldurun. Bu sayfada hesabı neden silmek istediğiniz sorulacaktır. Cevaplar arasından size uygun olanını seçin ve “hesabı kalıcı olarak sil” seçeneğine tıklayın. Bu adımlardan sonra hesabınız ve hesabınızla ilgili olan her şey geri dönüşü olmayacak şekilde silinecektir.

Hesabınızı sildikten sonra tekrar Instagram’a kayıt olmak isterseniz daha önce kullandığınız kullanıcı adını tekrar kullanamazsınız.

Farklı bir kullanıcı adı ile tekrar kayıt olmanızda herhangi bir sorun çıkmayacaktır. Silme işleminden önce, gerçekten hesabınızı kapatmak isteyip istemediğinize iyi karar vermelisiniz. Son pişmanlık, hesabınızı kurtaramayacaktır.

Hesabınızı tamamen kapatmak yerine dondurma ya da geçici olarak kapatma yoluna gidebilirsiniz. Tamamen silmeden önce, hesabınıza bu işlemleri uygulayarak kapatmak isteyip istemediğinizi test edebilirsiniz.

Kapalı kalmasında ısrar ederseniz de yukarıdaki adımları kullanarak hesabınızı kapatabilirsiniz. Bu tarz hesaplar eğlence ve sosyal aktivite amaçlı kullanabileceğiniz hesaplardır.

Eğer herhangi bir nedenden ötürü hesabınız size rahatsızlık veriyorsa açmakta özgür olduğunuz gibi kapatmakta da özgürsünüz.

Tekrar bu işlemin geri alınamayacağını hatırlatmakta fayda var. Instagram’daki özel fotoğraflarınızı sonsuza kadar kaybetmeden önce bir yerlerde muhafaza etmelisiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.