Netteki Blog

Terrier Yavrusu Nasıl Beslenir

28.02.2023
265
Terrier Yavrusu Nasıl Beslenir

Terrier cinsinin birden fazla türü bulunuyor. Örneğin yorkshire ya da maltese gibi türleri ile karşı karşıya kalacaksınız.

Öncelikli olarak türünün ne olduğuna dikkat etmeli arkasından da diyet programlarını uygulamalısınız. Bunun için de önceki sahibinden ya da pet shoplardan bilgi sahibi olmalısınız.

Şöyle ki nasıl beslendiğini öğrenmeniz durumunda alışkın olduğu beslenme programları ile devam edebilirsiniz. Genel anlamda da küçük tanelerden oluşan mamaların tüketildiğini göreceksiniz.

Nitekim küçük köpek cinsleri arasında olduğu için de küçük tanelere önem vermek gerekecektir. Kuru mamalardan yana seçiminizi yapmanızı öneririz.

Özellikle de sindirim sorunları yaşanmaması adına dikkatli olunması gerekecektir. Bunun adına da süre gelen beslenme alışkanlığı devam ettirmelisiniz.

Tierre Yavrusu Beslenme Önerileri

Özellikle sofra yiyeceklerinden uzak durmanız gerektiğini bilmelisiniz. Sistemlerinde herhangi bir hastalığın oluşmaması için mutlaka bu durumdan kaçınmalısınız.

Küçük cins köpeklerin sofra yiyeceklerinden bir hayli zarar gördükleri açıktır. Yavrular için de mamaların hafif ıslatılması öneriliyor.

Bunun için de ılık su kullanmanız faydalı olacaktır. Yine sindirim açısından suyun ılık olmasına da özen göstermek gerekecektir.

Henüz yavru olmalarından dolayı protein ihtiyaçlarını karşılamanız faydalı olacaktır. Kas gelişimi açısından da önemli olduğunu söylemeliyiz.

Bunun adına süt takviyelerinin çok fazla önerilmediği görülüyor. Çünkü yapılan araştırmalara göre çoğu köpek cinsinin alerjisi bulunuyor.

Sonucunda ise yine sindirim sorunları meydana geliyor. Deneme yanılma yöntemine göre süt takviyelerine de karar verebilirsiniz. Bunun dışında önemli detaylar;

Öğünlerine dikkat etmeli ve yeteri kadar beslenip beslenmediğinden emin olmalısınız.

Aylara göre öğün tablolarından yola çıkarak beslenmesini sağlayabilirsiniz.

Bir takım komutlar sayesinde de mama kabına gelmesini ve ihtiyaçlarını karşılamasını mümkün kılabilirsiniz.

Öğünlerini düzene soktuktan sonra da aynı saatler içerisinde devamı getirmelisiniz.

Uyku dönemlerinde ise kesinlikle kaldırmamalı ve uyandıkları zaman besin almalarına dikkat etmelisiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.