Netteki Blog

Fransızların Beslenme Tarzı Nasıldır?

28.02.2023
293
Fransızların Beslenme Tarzı Nasıldır?

Kökenleri Orta Çağa kadar uzanan Fransızlar, mutfaklarını sana dönüştüren ve beslenmelerine oldukça özen gösteren bir millettir.

Bonapart döneminde ünlü aşçılar yetiştirmelerinin yanı sıra dünyanın pek çok ülkesinin mutfağından da esinlenmişlerdir.

İnce nüanslara uzun bir tarihe ve zengin tatlara sahip olan Fransız mutfağı, UNESCO Kültür Mirası Listesi’ne de eklenmiştir.

Hemen hemen her bölgesinin ayrı bir yemek kültürü vardır. Bazı bölgelerinde deniz mahsulleri oldukça yaygınken, bazı bölgelerinde de kırmızı etler yaygındır. Tereyağ, peynir ve şarap ise Fransız mutfağının her bölgesinde vazgeçilmezleri arasındadır.

Fransızların mutfağı sebzeler bakımından da oldukça zengindir. Çeşitli bölgelerine göre jambon ve av etlerine ağırlık verilirken deniz kıyısında olan bölgelerde ise karides, ıstakoz ve kabuklu deniz ürünleri daha ağırlıklıdır.

Dil balığı ve levrek gibi lezzetler sofralarından hiç eksik olmaz. Keçi sütünden yapılan yiyeceklere de fazlaca ağırlık vermektedirler.

Her ne kadar sağlıklı beslenseler de sofralarından sos ve kırmızı et eksik olmaz. Hafif yemeklerin dışında bol kremalı kırmızı etler ve şarabı oldukça tercih ederler.

Şarap damak tatlarına fazlasıyla uyum sağlamaktadır. Fransızların kruvasanlarını ve bagetlerini bilmeyen yoktur. Bu iki ekmek çeşidi kahvaltılarında en önemli olan iki besindir.

Bunların yanında kahve veya sıcak kakaoyla güne başlarlar. Öğle yemeklerini genellikle salatayla geçiştiren Fransızlar ana menü için genellikle akşam yemeklerini beklerler.

Akşam yemekleri öncelikle ordövrle başlar. Ana yemek ve tatlı olmak üzere üç bölümde yenir.

Et tüketimi konusunda çok seçici olmayan Fransızların sofrasında salyangoz eti bile yer alır. Yemeklerinde dünyanın en zengin mutfakları arasına girmeyi başaran Fransızlar hem göze hem de mideye hitap etmeyi de oldukça severler.

Yemekleri; sağlıklı, yaratıcı ve rafine yemeklerdir. Özellikle peynir ve şarap en önemli unsurlarıdır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.