Netteki Blog

Bilgisayarda klavyede ( ★ ) yıldız işareti nasıl yapılır ?

28.02.2023
947
Bilgisayarda klavyede ( ★ ) yıldız işareti nasıl yapılır ?

Bilgisayarda Yıldız İşareti Nasıl Yapılır?

Şimdiki konmuz bilgisayarda yani klavyede yıldız ( ★ ) işareti nasıl yapılır ? Günümüzde birçok kişi klavye üzerinde bazı sembollerin yapılışını bilememektedir. Bu konuda kişilerin özel karakterle ve simgeler yapabilmesi son derece kolaydır. Özellikle bunu bilmeyen insanlar sembolleri değişik siteler üzerinden kopyalama ihtiyacı hissetmektedir. Bilgisayarda yıldız (*) işareti yapmak isteyen kişiler kopyalayabilir. Bunun yanı sıra bilgisayarınızda bir metin belgesi açarak Alt+ 42 tuşlarına basarak yıldızı üretebilmeniz mümkündür. Bilgisayarınızda bir yıldız işareti üretebilmek için bir Word dosyası veya yeni metin belgesi açmanız gerekmektedir.

Klavyede Tik işareti Yapma

Klavyede tik işareti yapmak için bazı kodları kullanarak üretimi yapılabilmektedir. Klavyede tik işareti yapmak için Alt+ 251 tuşlarına basmak sizin için yeterli olacaktır. Bunun yanı sıra bilgisayarda kullanılabilen tüm işaretler kod mantığına dayanmaktadır. Çeşitli kombinasyonları bir araya getirerek sembolleri yeni metin belgesi üzerinde üretebilirsiniz. Bu tarz işaretleri üretebilmeniz için Word dosyası açmanız veya yeni metin belgesi açmanız gerekmektedir. Klavye üzerinde yapabileceğiniz semboller bu şekildedir.

İşaretleri Nerede Kullanabilirim?

Bu tarz işaretleri çoğu web sitesi üzerinde kullanabilmeniz mümkündür. Kısacası yazı üretimi yapılabilen her yerde bu tarz sembollerin üretimi yapılabilmesi mümkündür. Bunun yanı sıra sosyal medya platformları içerisinde işaretlerin üretimi yapılabilmektedir. Facebook ve diğer sosyal medya uygulamalarında gönderi şeklinde veya gönderi yorumlarına işaretlerin kopyalanması veya yapılması mümkündür. Ayrıca İnstagram uygulaması bu tarz sembollerin ve işaretlerin kullanımına izin vermektedir. Bu tarz sembolleri kendi hikayelerinizde veya gönderilerinizin içeriğinde kullanabilirsiniz. Bu konuda sitelere işaret kullanmadan önce deneme yapabilirsiniz. Sosyal medya uygulamaları bu konuda bazı işlemlere izin vermemektedir. Bazı işaretlerin sosyal medya uygulamasında kullanılması mümkün değildir. Bu işaretleri telefon içerisinde kullanabilirsiniz. Bu konuda işaret üretimi yapabilmek için öncelikle web.whatsapp sitesi içerisine giriş yapınız. Karekodu okuttuktan sonra bilgisayar içerisinde kopyaladığınız sembolü herhangi birine mesaj atabilirsiniz. Whatsapp aynı anda telefon ve bilgisayarla entegreli bir şekilde çalışma yaptığı için gönderdiğiniz işaret bilgisayarınızda ve telefonunuzda aynı anda görünecektir. Bu sayede bilgisayar içerisinde kullanacağınız sembollerin tümünü kendi telefonunuzun içerisinde kullanabileceksiniz. Ayrıca İşaretleri kopyalamanız mümkündür

Yorumlar
  1. Hüseyin avci dedi ki:

    Uzun zamandır nasıl yapıldığını arıyordum işime yaradı emeğinize sağlık teşekkürler