Netteki Blog

Eşler Arasında Muhabbet İçin Dua

28.02.2023
939
Eşler Arasında Muhabbet İçin Dua

Eşler Arasında Muhabbet İçin Dua

Eşler Arasında Muhabbet İçin Dua yazımızı sizler için en doğru şekilde derledik ve yazdık . Evlilik öyle bir süreç ki yaşanan bazı anlar , bazı olaylar ve bunların getirdikleri ve götürdükleri sonucu eşler arasında anlaşmazlıklar olabiliyor. Bazı tartışmalar kavgaya ,kavgalar boşanma sürecine kadar uzanabiliyor. Herkes mutlu , huzurlu , sağlıklı bir yaşam diliyor. Bu dilekler evliliklerinde bu şekilde ilerlemesini istiyor.

Eşler Arasında Muhabbet İçin hoşgörü , saygı, sevgi gibi önemli bağlar oluşmalıdır. Bazı anlarda biri öfkeliyken diğeri gayet sakin ve naif olmalıdır. Aksi halde 2 kişi de öfke dolu olursa sonunda biri mutlaka kırgınlık yaşayabilir.

Eşler arasında ki muhabbete en iyi örnek alacağımız kişi Peygamberimiz Hz. Muhammed’dir. Bizlere daima rehber olan Peygamberimiz (SAV), Allah (c.c) katında aile reisinin değerinin eşine ve yakınlarına gösterdiği değerle ölçülebileceğini belirtmektedir.

EŞLER ARASINDA SOĞUKLUK NASIL GİDERİLİR ?

Eşler arasında soğukluk olmasının temel sebeplerinden biri karşısında ki insanı bir şekilde kusursuzluk beklentisi olmasıdır. Ama kimse kusursuz değildir , Her insanoğlunun ufak tefek bile olsa bazı kusurlarının olabileceğini bu durumlarda sert davranılmaması gerektiğini tavsiye etmektedir. Bu durumu en iyi şekilde özetleyen hadis-i şerif ise şu şekildedir: Kadın kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Hep seni hoşnut edecek şekilde davranamaz. Eğer ondan faydalanmak istersen bu haliyle faydalanabilirsin. Şayet doğrultayım dersen kırarsın. Kadının kırılması da boşanmasıdır.” (Müslim, Radâ 59).

Eşinize her zaman saygı ve sevgi dolu olun . Bunlardan biri kayıp olunca sorunlar su üzerine çıkmaya başlar. Öncelikle davranışlarınızdır olayları belirler ama manevi bir destek için eşler arasında soğukluk gideren dualar ve ritüelleri sizlerle paylaşacağız.

KARI KOCA ARASINDAKİ MUHABBET İÇİN OKUNACAK DUA

“Bismillahirrahmanirrahim” “Allahümme elif beyne kulubina ve aslih zate beynina ve’hdina sübüle’sselami ve necnina mine’z-zulümati ile’n-nuri ve cennibe’l fevahişe ma zahare minha ve ma betane.”

Manası: “Allah’ım kalplerimizi birleştir. Aramızı düzelt ve bizi kurtuluş yollarına ilet. Bizi karanlıktan aydınlığa çıkar ve büyük günahların açığından da gizlisinden de uzaklaştır.”

– Kuran-ı Kerim’de geçen bu ayetlerin abdestli bir şekilde 3 veya 7 kere okunması tavsiye edilir.

Yukarıdaki dua sabah namazı kıldıktan sonra 3 defa okunmalıdır.  Denilene göre ; Bu duayı okuyanın ve sevilmiş olduğu kişinin kalbini muhabbet mührü kaplamaktadır. Bu güzel yakarma yardımıyla birbirini seven iki ferdin muhabbeti bir ömür boyu kalıcı olur ve Allah ahiret yolculuğunda da bu iki ferdin kalbini birbirine mühürler.

  • – 41 kere ‘Bismillahirrahmanirrahim. Ve elkaytü aleyke mehabbeten minni.’ zikri çekilerek eşler arası muhabbet sağlanabilir.
  • – Hz. Halid bin Velid (ra) bir gün Efendimiz (SAV)’e gelerek; “Ya Rasulallah, içimde korku ve sıkıntı var, insanlardan uzaklaşmak istiyorum.” dedi. Peygamber Efendimiz (sav) O’na. “Yatacağın zaman bu duayı okursan, o hallerden kurtulursun.” buyurdu.
  • Bismillahirrahmanirrahim. Euzü bi kelimatillahi’t-tammati min gadabihi ve şerri ibadihi ve min hemezati’ş-şeytani ve en yahdurun.

Manası: Allah’ın bana kızmasından, kulların kötülüklerinden, şeytanın vesveselerinden ve bana kurduğu tuzaklardan Allah’ın tam kelimelerine sığınırım.

Başka okuyabileceğiniz diğer duaları ise resim olarak aşağıda paylaşıyoruz.

 

Eşler Arasında Muhabbet İçin Dua

Eşler Arasında Muhabbet İçin Dua

KARI KOCA ARASINDAKİ MUHABBET İÇİN OKUNACAK DUA

KARI KOCA ARASINDAKİ MUHABBET İÇİN OKUNACAK DUA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.