Netteki Blog

Aliye Uzunatağan Kimdir Yüksek Sosyete Dizisi Bedia

28.02.2023
448
Aliye Uzunatağan Kimdir Yüksek Sosyete Dizisi Bedia

Aliye Uzunatağan Çanakkale’de 1951 yılında doğdu. Oyunculuk eğitimine İstanbul Belediyesine ait konservatuarda tamamlayan Aliye Uzunatağan daha sonra yurt dışındaki bazı oyunculuk okullarında da eğitim almıştır.

Müjdat Gezene ait tiyatro okulunun kurucularından sayılır. Birçok Tiyatro oyununda ve televizyon projesinde yer almıştır.

Evli ve bir çocuk annesi Aliye Uzunatağa’nın kızı da oyunculuk yapmaktadır. Oynadığı projelerde duru oyunculuğu ve kendine has üslubu ile özel bir hayran kitlesi vardır. En son oynadığı ve devam eden dizisi Yüksek Sosyete de Bedia isimli bir karaktere can vermektedir.

Bedia Kimdir Nasıl bir kadındır?

Aliye Uzunatağan’ın oynadığı Bedia karakteri Türkiye’nin en zengin ailelerinden şirketlerinden birinin başındadır. Çocuğunu yıllar önce kaybetmiş ve tüm sevgisini torununa vermiştir. Onun her istediğini yapmaktadır.

Bir yandan da sosyetenin tüm gereklerini yerine getiren bir kadın profili çizmektedir. Tüm isteği torunun istediği gibi biri olup ona ailesine layık bir kadınla evlenmesi ve şirketlerinin başına geçmesidir.

Aliye Uzunatağan can verdiği Bedia karakteri tam bir Yüksek sosyete mensubu kişiyi yansıtmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.