Netteki Blog

Dilek duası türkçe okunuşu

28.02.2023
350
Dilek duası türkçe okunuşu

Dilek bir kimsenin hayatında olmasını istediği amaç ya da emellerdir. Bu emellere ulaşmak için bolca dua edilmelidir. Çünkü bir şeyi sizin için Allah (cc) istemediği sürece gerçekleşmez. Bunun için öncelikle bütün dilekler dualar ile Rabbinizden istenmelidir.

İslam dini duaya ayrı bir önem verilmiştir. Bu nedenle istek ve dilekler için tek bir dua ile sınırlandırmak doğru olmaz.

Dua da önemli olan belli kelimeleri kullanmak değil isteğinizi ve dileğinizi samimi ve içten bir şekilde Allah’ a iletmektir. Zaten Rabbimiz her kulunun derdini bilip gözetmektedir.

Dua samimi olduğu sürece hangi dilden yapıldığının bir anlamı yoktur. Asıl önemli olan Rabbine acizliğini ifade ederek ondan her şeyi istemektir.

Dua insanı Allaha yaklaştıran bir ibadettir. Dua ederken hem dileklerinizi Allah’a ulaştırmış olursunuz hem de sevap kazanmış olursunuz.

Dileğin büyüğü küçüğü olmadan hepsi Allahtan istenmelidir. Unutulmamalıdır ki bir kuru yaprak bile onun iradesi dışında hareket edip herhangi bir yöne savrulamaz iken dilek ve duaların da kabul olması yerine gelmesi onun iradesi dışında değildir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.