Netteki Blog

Hareketli farklı güzel gifler

28.02.2023
409
Hareketli farklı güzel gifler

Sosyal medyaların vazgeçilmezi olan hareketli gifler şimdi daha güzel ve daha yeni. İngilizcesi cinemagraph’dır fakat Türkçe olarak bakacak olursak sinema grafiği olmaktadır. Bu teknik günümüze sıkça kullanılmaya başlandı ve yapımı ise basit olduğundan dolayı herkes kendi gifini yapıp sosyal ağında paylaşıyor. Peki cinemagraph ( sinema grafiği ) nedir ve nasıl yapılır onlara bakalım.

Cinemagraph ( Sinema Grafiği Nedir ) ?

İlk başta baktığımız zaman resme sadelik vardır sonra bu resim gif mi yoksa video mu olduğunu anlamayız değil mi işte bu böyle bir çalışma türüdür. Bir videodan elde etmiş olduğumuz resmi seçip hareket ettiriyoruz. Objeleri ve nesneleri durdurma işine de sinema grafiği yani cinemagraph deniyor.

Bu teknik günümüzde çok sık kullanılıyor ve eminiz ki ilerleyen zamanlar da daha da çok artacaktır. Sizler de aşağıda sinema grafik örneklerine göz atabilirsiniz ama nasıl yapılır ilk ona bakalım.

Nasıl Yapılır

Sinema grafiğinde belirli bir bölgeler aktif olur ve geriye kalan bölümler ise sabit olur. Bu yüzden ilk baktığımız zaman göz yanılmasından dolayı gördüğümüzü sadece bir fotoğraf sanırız. Ama daha dikkatli bir şekilde inceleme yaptığımız zaman hareketli olduğunu görürüz. Bu çalışma bir döngü halindedir yani hiçbir zaman durmaz sonsuza kadar kendi kendine hareket eder.

deniz-kizi-guzel-gifler facebook-guzel-gifler gul-guzel-gifler guzel-gifler-pinterest guzel-gifler-tumblr guzel-gifler-yeni harika-guzel-gifler kedi-guzel-gifler ornek-guzel-gifler paylas-guzel-gifler pinterest-guzel-gifler tumblr-guzel-gifler yeni-guzel-gifler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.