Netteki Blog

Sosyal Medya Yasasına Tepki, Sosyal Medyama Dokunma

28.02.2023
388
Sosyal Medya Yasasına Tepki, Sosyal Medyama Dokunma

Sosyal Medya Yasasına Tepki, Sosyal Medyama Dokunma

Sosyal Medya Yasası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklaması üzerine twitterde ” sosyal medyama dokunma ” diye siyah kurdeleli hashtag açıldı. Sosyal medya düzenlemesini yeni bir şekilde elden geçirilerek yeni bir yasa çıkması konuşuluyordu. Bu sebeple sosyal medya kullanıcıları, “#SosyalMedyamaDokunma” etiketiyle yasaya şimdiden tepki gösterdi.

 Sosyal medya ; Türkiye’nin önemli gündemlerinden biri oldu. Sosyal medya herkesin kolayca birbirine ulaşabildiği bu alanda gerçekleşen tatsız ve istenmeyen olaylar yüzünden hükümet tarafından bu konda hakkında bir düzenlenme sinyali alınmıştı. Bu sinyaller, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Meclisin açılmasıyla birlikte sosyal medyaya yönelik bir çalışmanın yapılması gerektiğine inanıyorum.” sözleriyle olgunluk kazanmıştı.

Sosyal Medya Yasasına Tepki, Sosyal Medyama Dokunma

Sosyal Medya 2021 Yasasına Tepki

Yeni yasal düzenleme hakkında net bir bilgi ilan edilmesinde ; Yeni bir yapılaşma olacak. Bu yapılaşma Sosyal Medya Başkanlığı isimli yeni bir Başkanlık kurulacak. Başkanlık, sosyal medyada hakaret eden, ‘troll hesaplarla’ yalan bilgi yaymaya çalışan kullanıcıları denetlemekle sorumlu olacak.

Facebook , Instagram ve Twitter gibi popüler sosyal ağ sağlayıcılarından belirli gönderilerin silinmesi talep edilebilecek ve bu ağ sağlayıcılarından hedeflediği kullanıcıların kimlik bilgileri talep edilebilecek. Gerekli bilgi sağlayıcı tarafından verilmediğindeyse platformlara para cezası uygulanacak.

Türkiye bu sebeple de bu sosyal medya firmalarının ülkemizde ofis açmasını işlerin kolaylaşmasını talep ediyor.

Ak Parti kurmaylarının “Bu bir sosyal medya yasası değil, dezenformasyonla mücadele yasasıdır.” dediği düzenlemeler henüz kesin ve net olmadığı halde şimdiden çığ gibi daha da büyüyen bir tepki gelmeye başladı. Sosyal medya da bir çok kullanıcı ” “#SosyalMedyamaDokunma” etiketiyle tepkilerini dile getirdi.

Sosyal Medya Yasasına Tepki, Sosyal Medyama Dokunma Sosyal Medya Yasasına Tepki, Sosyal Medyama Dokunma Sosyal Medya Yasasına Tepki, Sosyal Medyama Dokunma

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.