Netteki Blog

Celile Toyon Kimdir Vatanım Sensin Dizisi Hasibe

28.02.2023
514
Celile Toyon Kimdir Vatanım Sensin Dizisi Hasibe

Halit Ergenç ve Bergüzar Korel ikilisinin başrollerinde rol aldığı Kanal D’nin sevilen Vatanım Sensin dizisi izleyicilerini ekran başına kilitliyor. Ekim ayında ilk bölümü yayınlanan dizide Ergenç ve Korel’in haricinde birbirinden başarılı oyuncular da yer almakta. İşte bunlardan birisi de Hasibe karakterine hayat veren Celile Toyon.

Celile Toyon Kimdir?

3 Ekim 1944 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Celile Toyon, önemli bir dizi ve sinema oyuncusu olmasının yanında tiyatro oyunculuğu ve seslendirme sanatçılığı ile de tanınmaktadır.

İlk ve orta öğrenimini başarıyla tamamladıktan sonra Harbiye Özel Sanat Okulu ve İstanbul Devlet Konservatuarı’nın Tiyatro bölümünden mezun olan Toyon’un ilk amatör tiyatro deneyimi 1962 yılında başlıyor.

Gülriz Sururi & Engin Cezzar, Arena, AST, Dostlar ve Dormen Tiyatrolarında görev almıştır. Darbe dönemi olan 80’li yıllarda İstanbul Şehir Tiyatroları’ndaki görevinden uzaklaştırılan deneyimli oyuncu daha sonraları Danıştay kararı ile görevine geri dönmüştür.

Hali hazırda oynadığı dizi ve sinema filmlerinin yanı sıra İstanbul Şehir Tiyatrosu kadrosundaki görevine de devam etmektedir. Onlarca dizi ve sinema filmlerinde rol alan Celile Toyon 72 yaşındadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.