Netteki Blog

Maltese Terrier Bakımı Nasıldır

28.02.2023
428
Maltese Terrier Bakımı Nasıldır

İnsanlar ile her zaman yakın ilişkide olabilen ve kolay eğitilebilen köpek oyuna çok meraklı olduğu için oyun onlar için çok önemlidir. Sahibine bağlı olması nedeniyle uzun süre yalnız bırakılmaması gerekir.

Çalışan kişiler için uygun olmayan cins köpek her zaman ilgi ve sevgi bekler. Çocuklarla iyi anlaşırlar ve diğer evcil hayvanlarla da sorun yaşamazlar.

Günlük yürüyüşlerin yeterli olduğu köpek cinsini günde bir kez dışarıya çıkartarak enerjisinin atılması gerekir. Küçük çocuklar köpeğe zarar verebileceği için aynı ortamda dikkatli davranılmalıdır.

Dışarıya çıkarılmadığı günler ev içi oyunlarla, enerjisinin boşaltılması bile yeterli olacaktır. Uzun ve ipeksi tüy yapıları hassastır ve özenle fırçalanmalıdır.

Eğitimine küçük yaştan başlanması gerekir ve bu nedenle yavruyken alınması uygun olacaktır.

Maltese Terieier Bakımı

Ev köpeği olarak yetiştirilen ve evde bakım yapılması gereken bir köpek cinsidir. Sıcağa ve soğuğa karşı dayanıksız vücut yapısı vardır.

İlk eve alındığında ortama alışması zor olabilir. Ev eşyalarını oyuncak zannederek zarar verebilir. Bulunduğu ortamın nemli olması veya rutubetli olması durumunda titreyebilir.

Uzun tüyleri bulunan cins köpek tüylerinin ayırım noktalarından güneş aldığında güneş yanığı nedeniyle cildinde yara oluşabilir ve cildi zarar görür.

Sindirim sistemi çok hassas olan köpek mama seçiminde de titiz davranmak gerekir. Yemek yerken iştahsız olması ve yemekten sonra rahatsızlık hissedildiğinde veterinere danışılması gerekebilir.

Maltese Terrier tüyleri kısa olsa da günlük olarak fırçalanması gerekir. Uzun tüylü diğer köpeklere göre düzenli taranması nedeniyle fazla tüy dökmezler.

Tüylerinin sadece yılda bir kez fırçalanması yeterlidir. Uzun tüylü olanların beyaz tüyleri çok çabuk kirlendiği için haftada bir kez yıkanmalıdır. Gözleri ve kulakları da haftalık kontrol edilmeli ve temizliğinin yapılması gerekir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.