Netteki Blog

Facebook dini ( İslami) kapak fotoğrafları

28.02.2023
603
Facebook dini ( İslami)  kapak fotoğrafları

Günümüzde Facebook kullanıcısı olmayan neredeyse yok denecek kadar azdır. Çünkü Facebook en kapsamlı sosyal medyadır ve kişiler kendi özelliklerini belirttiği profillerini özgürce kullanmaktalar, profil fotoğrafı, kapak fotoğrafı ve paylaşımlarıyla kendi düşünce tarzlarını ortaya koymaktadırlar.

Her tarzdan ve düşünceden, her ülkeden ve cemiyetten insanı barındıran facebook’ta özellikle kapak fotoğrafı büyük önem taşımaktadır.

Çünkü kapak fotoğrafı kişinin bağlı olduğu düşünceleri, dini ya da fikri ortaya koymaktadır. Müslüman ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de kapak fotoğrafları sıkça dini fotoğraflara ver verilmiştir.

Kapak Fotoğraflarında Neden Dini Resim Oluyor?

Çoğu kişi kapak fotoğrafında dini fotoğraf koymayı seviyor. Çünkü günümüz gençleri dinini biraz fazla kapalı yaşamayı tercih ediyorlar.

Bu sebeple insanlar hangi mensuptan olduklarını tüm dünyaya duyurmak için dini fotoğraflar, dua sözlerinin olduğu resimler, peygamberlerimizin sözleri, Arapça yazılmış Allah’ın isimleri, dualar, besmele, ya da sadece dini belirten resimler gibi farklı kapak fotoğrafları tercih edilebiliyor.

Hem iç dünyalarının zenginliğini hem de iç huzuru yansıttıkları bu fotoğraflar ile anlaşılmaktadır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.