Netteki Blog

Kediler Ne Sever Ne Sevmez?

28.02.2023
390
Kediler Ne Sever Ne Sevmez?

Evinizin minik yaramazları kediler oldukça kurallı ve kendi alışkanlıklarına, kendi dünyalarına göre yaşayan hayvanlardır. Değişiklikten ve düzenlerinin bozulmasından hoşlanmayan kedileriniz neleri sever neleri sevmez yazımızda bahsedeceğiz.

Kediler Ne Sever

♦ Kediler sıcak ortamlardan hoşlanırlar. Onların rahatça yatıp kendilerini ısıtabileceği battaniye ya da kedi yatağı gibi en çok sevilen kedi eşyalarıyla kedinize bir ortam kurabilirsiniz.

♦ Kediler kafalarının ve çenelerinin kaşınmasından oldukça hoşlanırlar. Kedinizi rahat etmek ve mırıldanarak rahatlamasını sağlamak için kafa ve çene bölgesinden başlayarak onu sevin.

♦ Kediler haftada en az iki kez yumurta yemekten hoşlanırlar. Gerekli kalsiyum ve protein ihtiyaçlarını yumurtadan karşılarlar.

♦ Bazen mide rahatsızlıkları ya da midelerinde biriken tüylerden kurtulmak için ot yerler. Yedikleri ot kedinizin kusarak rahatlamasını sağlar.

♦ Kediler kendi canları istediklerinde oyun oynamaktan hoşlanırlar. Ayrıca en sevdikleri oyuncak yün yumaklarıdır.

♦ Kediler yağlı yemeklerden hoşlanırlar. Ayrıca püre tarzı yiyecekleri şekil olarak beğenmezler.

♦ Kediler suyu taze içmeyi severler. Kedinizi musluktan damlayan suyu içerken yakalayabilirsiniz.

Kediler Ne Sevmez

♦ Kediler sürekli banyo yapmaktan hoşlanmazlar. Kedinizi dışarı çıkarıp çıkarmadığınıza bağlı olarak bir ya da iki aylık periyotlarla bebeklik döneminden sonra yıkamalısınız. Sekiz ayı geçmiş kediler yıkamak için uygundur.

♦ Evde sürekli yabancılar olmasından bazı kediler hoşlanmaz.

♦ Eve yeni bir hayvan geldiyse kediniz bundan memnun olmaz. Önce bir alıştırma eğitimi vermelisiniz. Yeni gelen hayvanın oyuncaklarını koklatmak, kedinize yeni hayvanın eşyalarını kullandırmak gibi.

♦ kediler oyun oynamaya zorlanmaktan hoşlanmazlar. Kediler sizin krallarınızdır. Evinizde genellikle onların sözü geçer.

♦ Kediler sigara dumanından ve havasız ortamlardan hoşlanmazlar. Güneşin altında yatmayı tercih ederler.

♦ Yumuşak bir ortamda uyuyamayan kediler genelde gergin olurlar ve bu durumdan hoşlanmazlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.