Netteki Blog

Muhabbet kuşu kaç yıl yaşar ?

28.02.2023
884
Muhabbet kuşu kaç yıl yaşar ?

Muhabbet kuşu kaç yıl yaşar?

Muhabbet kuşu kaç yıl yaşar ? Eve yeni bir arkadaş getirmek istediğimizde bakımı, beslenmesi ve ömrü hakkında bilgi edinmek isteriz ve bu bilgiler de gereklidir. Muhabbet kuşu bakımı ve beslenmesi çok kolay olsa da zamanı olmayan kişilerin almamalarını tavsiye ederiz. Her canlı ilgi ve şefkat ister bu nedenle sadece bakım ve besleme ile bu gerçekleşemez. İlgisiz ve sevgisiz kalan muhabbet kuşlarının ömrü de kısa olur. Bu yazımızda muhabbet kuşları kaç yıl yaşar ve iyi bakılırsa ömrü uzar mı sorularını yanıtlayacağız. Muhabbet kuşları on yıl yaşar ve iyi bakıldıklarında yıl sayısı artabilir. Ben on iki yaşında bir muhabbet kuşu sahibiydim ve gayet sağlıklıydı. Maalesef rüzgarda kalıp üşüdüğü için ölmüştü yani daha da fazla yaşayabilirdi eğer ihmal etmeseydim. Ömrü o kadardı diyebiliyorum ama bir yanımda sızlamıyor değil.

muhabbet kuşu kaç yıl yaşar

muhabbet kuşu kaç yıl yaşar

Dişi muhabbet kuşları erkek muhabbet kuşlarından daha erken yaşlanır ve ortalamaya bakacak olursak erkek muhabbet kuşları daha fazla yaşarlar. 4 yaşında bir dişi muhabbet kuşu 6 yaşındaki erkek muhabbet kuşu ile aynı özelliklere sahiptir. Bu nedenle erkek kuşlar çok daha sağlıklı ve dinç görünürken dişiler dört yaşından sonra daha fazla bakım isteyebilirler. Doğada muhabbet kuşu hemen ölür. Eğer yaz ayları ise ve birinin penceresine konma şansına sahip olduysa ömrü biraz daha uzayabilir elbette. Evden kaçan muhabbet kuşlarının sonu genellikle hazin olduğu için pencere ve kapı açmadan önce kontrol etmelisiniz.

İyi bakılan muhabbet kuşları kaç yıl yaşar?

Siz yeni bir rekor elde etmek istiyorsanız bunu başarabilirsiniz de emin olun. Ortalama sekiz ya da on yıl yaşar derken on beş yılı da görebilirsiniz. Bunun için gerekli olanlar; koşulsuz sevgi, ilgi, eğitim, beslenme ve iyi bakımdır.Muhabbet kuşu kaç yıl yaşar adlı konumuzun da sonuna gelmiş bulunuyoruz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.