Netteki Blog

Köpekler Neden Ot Yer?

28.02.2023
313
Köpekler Neden Ot Yer?

Köpekler neden ot yerler? Can dostlarımız köpeklerimizin her hareketinin sebebini anlamak, onlarla konuşamasak ta her dertlerini anlamak isteriz.

Köpekler tabiatları gereği her hareketlerinin bir anlamının bulunduğu hayvanlardır ve ne yapıyorlarsa bunun bir sebebi vardır, ya da bir dertlerini anlatmaya ya da halletmeye çalışıyorlardır. Peki can dostumuz köpekler neden ot yerler?

Köpeklerin Ot Yeme Sebepleri

Köpekler bazen sadece çok hoşlarına gittiği için ot yerler. Yani endişelenecek bir sebepten değil de sırf ot yemek istedikleri için ot yerler.

Otları yerken çıkan sesin çoğu köpeğin hoşuna gittiği ve yanı bizim salata yediğimiz gibi onların da ot yemekten bazen hoşlanacakları için ot yedikleri bilinir.

Kendilerini kusturmak için ot yerler. Köpekler aslında kaba tabirle ne bulurlarsa yedikleri için bazen boğazlarına ya da midelerine takılan bazı şeyler olabilir.

Bu durumlarda köpekler mide ağrısı çekmemek ya da sindirimlerini kolaylaştırmak için kendilerini kusturmak isterler. Bu durumlarda çareyi çimen ya da başka tip otlarda ararlar.
Çimenleri uzun uzun fazla çiğnemeden yutarak kusmalarını sağlarlar. Köpeğiniz ot yiyip kustuktan sonra daha rahat görünüyorsa bir sıkıntı yok demektir.

Ancak kusmaya fazlaca devam ediyorsa ve kötü görünüyorsa acilen veterinize bilgi vermelisiniz.

Dikkat Etmeniz Gerekenler

Köpeğiniz ot yiyorsa yediği otun cinsine ve özelliklerine dikkat edin. Evcil köpekler genelde yavruluk döneminden itibaren evde büyüdükleri için bitkileri fazla tanıyamaz ve kendilerine zarar verecek şeyleri yiyebilirler.

Bu yüzden zehirli, ilaçlı ya da bitki besinli otları yememeleri için gayret göstermelisiniz.

Can dostlarınızın mide rahatsızlıklarını gidermek için ot yemelerinden sonra kusmaları sürekli ve artan bir şekilde devam ediyorsa köpeğinizi veteriner hekiminize götürerek sorununun ne olduğunu anlayabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.