Netteki Blog

Evde doğal bebek maması nasıl yapılır

28.02.2023
278
Evde doğal bebek maması nasıl yapılır

Bebekler oldukça hassas, oldukça itina ile beslenme gerektiren yaradılışlardır. Günümüzde birçok hazır mamalar türemiştir. Meyvesinden, ana yemeğine kadar hazır gıda tüketimi bebekler üzerinde oldukça yaygın kullanılmaya başlanmıştır.

Çok zor anlarda kurtarıcı yönü ile bakılabilir belki ama ebeveynler açısından kolaylık olmasına yönelik kesinlikle verilmemelidir.

Hemen herkesin temin edebileceği, evde kolayca hazırlanabilecek doğal bebek mamaları ebeveynler tarafından sıkça tercih edilebilir olmalıdır.

Doğal Bebek Mamaları Nasıl Hazırlanabilir Ve Yapılır?

Bebeğin meyve saatinin gelmesine yakın, bebeğin tüketebileceği nitelikte ( örneğin muz, armut, şeftali ) meyveler ezilerek püre haline getirilir.

Saf ve doğal bu meyve püreleri bebeğe rahatlıkla hiç katkısız verilebilir. Bebeği biraz daha tutması isteniyor ise içerisine biraz bebe bisküvisi ufalanabilir.

Sebzeli mamalar oldukça önemlidir bebek için. Büyüme evrelerine göre en başta kabak, havuç, patates, soğan, ıspanak gibi sebzeler birleşerek çorba oluşturulabilir. Bebek açısından oldukça zengin bir içerik olacaktır.

Hemen her yerde kuru tarhana ya da bebek tarhanası olarak geçebilen tarhana çorbası su ile birleştiğinde bebek için oldukça şifalı bir hal alacaktır.

Sabah kahvaltılarına başlayan bebekler yumurta yiyebilmektedir. Bir kase içerisine yumurta, keçi peyniri, biraz pekmez, birkaç ekmek içi konularak keçi sütü ile sulandırılıp ezildiğinde bebek için yine oldukça zengin bir kahvaltı menüsü ortaya çıkacaktır.

Unutulmamalıdır ki; bebekler 3 yaşa kadar keçi peyniri ve anne sütü almayı bırakmış ise, keçi sütü tüketmelidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.