Netteki Blog

Kabızlık İçin Doğal Yöntemler Nelerdir

28.02.2023
411
Kabızlık İçin Doğal Yöntemler Nelerdir

Kabızlık; insanların günümüz içinde yaşamakta olduğu en büyük problemler arasında olmasının yanı sıra oldukça acı ve sancı veren bir durum olmaktadır. Her ne kadar doktor kontrolü ile kısa sürede geçilecek olan bir durum olsa bile doğal olan yöntemler ile de kısa sürede yok olmasını sağlayacaksınız. En ufak bir zarar görmeden doğal yöntemler ile kısa sürede yok olmasından dolayı biri birinden farklı alternatifleri yer almaktadır. Bunların neler olduğuna bakılacak olur ise;

• Kabızlık sorunu kişilerde daha çok beslenme sorunu yüzünden oluşan bir durum olmaktadır. Eğer sizlerin de beslenme sorunu yüzünden böyle bir şey ile karşılaşıyorsanız bunda bir değişiklik yapmanız gerekir.

• Kabızlık sorununda en önemli faktör olarak kuru kayısı gelmektedir. Kuru kayısıyı ister aç karnına isterseniz de ortalama iki üç saat su içinde bekleterek tok karnına tüketin. Sizlerin bağırsakların hızlanması konusunda etkili olacağı için kısa süre içinde sorunun ortadan kalkmasını sağlayacaktır.

• Doktorlar arasında da herkes için tavsiye edilen ve herkese etki ederken en ufak sorun olmasına da izin vermeyen durum olarak pekmez ve zeytinyağı gelmektedir. İki yemek kaşığı pekmezin içine katılan iki kaşık zeytinyağını içmeniz durumunda sorun sizlerden hızlı bir şekilde uzaklaşacaktır.

• Mürdüm eriği ile yapılan komposto ya da direk yemeniz ile sorun üzerinden altı saat geçmeden gitmeye başlayacaktır.

• Keçiboynuzu içinde olan yapılar sayesinde sizler de meydana gelen en büyük sorunun ortadan kalkmasında en etkili durumlar arasında gelmektedir.

• Yediğiniz yiyecekleri daha çok un gibi yapılar ile olanı değil de lifli olanları tercih edin. Lifli yapıda olan tüm yiyecekler sizlerin iyileşmesi konusunda büyük bir oranda etki edecektir. Direk sindirim konusunda etkili olarak görev yapan lifli yiyecekler sizlerin bağırsaklarının en iyi dostu olarak görev almaktadır.

• Sabahları aç karnına mutlaka bir bardak ılık su tüketin. Ilık su sizlerin bağırsaklarının sabah aç karnına olmasından dolayı hareketlerini hızlandıracak ve daha kolay bir şekilde bu sorundan kurtulacaksınız.

• Türk kahvesi ya da filtre olarak üretilen günlük bir fincan kahvenin bağırsaklar üzerinde büyük oranda etkisi olmasından dolayı iyi gelecektir.

Bunun gibi olan doğal yöntemler ile hem ilaçların zararlarından etkilenmemiş hem de düzenli olarak yaparsanız da kalıcı olarak kurtulmayı sağlamış olursunuz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.