Netteki Blog

Yağlı Ciltler İçin Günlük Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

28.02.2023
268
Yağlı Ciltler İçin Günlük Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Yağlı ciltler hem erkeklerin hem de bayanların en büyük cilt sorunudur. Özellikle gün içinde yağlanmış olan ciltler çok parlak gözükür ve bundan dolayı da üzerindeki siyah nokta sivilce gibi cilt lekelerinin yerlerini çok belli eder. İşte bu yüzden günlük bir şekilde cildinizin yapısına uygun bir şekilde bakımınızı yapmanız gerekir.

Dışarıdaki hava koşulları nem kirli hava gibi daha bir çok durum cildinize temas eder ve belirli bir süre yıkanmadığı sürede onu yağlı bir hale sokar.

Aynı zamanda sadece bu çevresel etkilerden dolayı değil genetik bakımından da yüzünüz doğuştan yağlı olabilir.

Ancak bu durumdan kurtulmanız ve her gün cildinize bakım yaparak yağlı görünmemesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda uzun vadeli yapacağınız bu cilt bakımı ile cildinizin yağ oranını da azaltmış olursunuz.

Sizlere şimdi yağlı cildiniz için her gün yapmanız gereken bakımda kullanabileceğiniz bir cilt bakım maskesi tarifi verelim.

Öncelikle 1 kahve fincanı üzüm suyu 1 fincan su ve yarım fincan karbonat malzemelerini bir araya getiriniz. Ardından tüm malzemeleri karıştırıyorsunuz.

Bu karıştırma işi sayesinde karbonatın erimesini sağlayınız. İşte bu elde etmiş olduğunuz yağlı ciltler için günlük bakım maskesini pamuk yardımı ile yüzünüze sürünüz.

Her gece yatmadan önce bu karışımı cildinize sürerek cildinizdeki yağı silebilirsiniz. Ardından ılık bir suyla yüzünüzü yıkayınız.

İşte bu şekilde sizlere tarifini yapmış olduğumuz karışım yardımı ile her gece yatmadan önce cildinizi siliniz ve ardından da ılık su ile yüzünüzü yıkayınız.

Uzun bir periyot kullanım sonucunda cildinizdeki yağ oranının neredeyse hiç kalmadığını göreceksiniz. Aynı zamanda birkaç hafta sonra artık cildinizin eskisi kadar yağlanmadığına da tanık olacaksınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.