Netteki Blog

Kafa Derisinin Sivilcelenmesi

28.02.2023
399
Kafa Derisinin Sivilcelenmesi

Sivilce Nedir?
Sivilce, vücudun farklı yerlerinde, farklı komplikasyonlara bağlı olarak görülebilmektedir. Sivilce sorunları ve sebepleri, vücudun kendi yapısından, beslenme alışkanlıklarına; genetik bozukluklardan çevre etkenlerine dek şekillenebilir.

Kafa Derisi Neden Sivilcelenir?
Kafa derisi neden sivilcelenir konusunu ayrı başlıklar altında olmak üzere 2 ana başlıkta toplayabiliriz. Bunlardan ilki yapısal faktörlerdir.

Vücudun kendi içindeki sorunlardan meydana gelir. Bunlar genetik bir cilt rahatsızlığı olabileceği gibi, diyabetik (halk diliyle şeker hastalığı) bir hastada da görülebilir.

Bunun sebebi şeker hastasının vücudundaki suyun düşmesine paralel olarak vücudun susuz kalmasıyla birlikte, kafa derisinde tahriş, aşınma ve çatlaklara yol açacak kuruluğa sebep olmasıdır. Ayrıca ben sebepten karaciğer bozuklukları, kolesterol gibi durumlarda buna sebep olabilmektedir.

Dış Faktörler De Sivilcelenme Üzerinde Rol Oynamaktadır
Özellikle büyük şehirlerde havadaki yüksek karbon ve nem oranı, yol açtığı yoğun terleme, yerin nemden dolayı vücuttaki kuruluk ve kepek sorunları kafa derisinde sivilcelere neden olabilmektedir.

Kafa Derisi Sivilcelenmelerine Karşı Ne Yapmak Gereklidir?
En önemli husus şehirlerde karbon salınımına sürekli olarak maruz bireyler kişisel temizlikleri konusunda titiz olmalılardır.

Ayrıca beslenme düzeni ve alışkanlıklarına gereken önemi göstermelidir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.