Netteki Blog

Duvar boyası renk katalogları

28.02.2023
217
Duvar boyası renk katalogları

Bulunduğumuz ortamda iyi hissetmemiz, çalıştığımız yerlerde rahat çalışma ortamı sağlamak ve huzurlu olmak için en önemli detaylardan biride duvar renkleridir.

Yüzlerce seçeneği olan duvar boylarının üzerimizde bıraktığı etkide bir o kadar çoktur. Kimi renkler enerji verirken kimi renkler olduğumuz yerde huzursuz olmamızı sağlar renkleri seçerken yerin konumu büyüklüğü vb. birçok şeye dikkat etmeliyiz.

Hangi duvar renkleri nasıl etkiler bırakır? Nerelerde kullanılır?

Gök mavi, derya, camgöbeği çok açık mavi tonlarında ki bu renkler göz yormamaktadır. Sürekli kullandığımız bir alansa ve alan eğer küçükse bu renkler tercih edilebilir.

Şeker pembesi, gülkurusu, yaban gülü pembe tonlarındaki bu renkler genelde çocuk odaları için tercih edilebilir canlı olmaları enerjik bir hava verir.

Beyaz, kar, trimon gri genel olarak iş yerleri için tercih edilebilir ciddi bir hava yaratmak ve sadeliği ön plana çıkarmak için kullanışlı renklerdir.

Defne yaprağı, bahar, fıstık gibi yeşilin tonlarındaki renkler oldukça canlı renklerdir çok uzun süre kullanıldığında yora bilir bu nedenle banyo mutfak gibi sürekli zaman geçirilmeyen mekanlar da kullanmak idealdir.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.