Netteki Blog

Abdest Nasıl Alınır Kısa Özeti

28.02.2023
435
Abdest Nasıl Alınır Kısa Özeti

Abdest alımına başlamadan evvel ilk olarak niyet etmek gerekir. ‘Niyet ettim, niyet eyledim ALLAH (c.c) rızası için abdest almaya’ denir. Daha sonra euzu besmele çekilerek (Euzübillahimine şeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim) devam edilir.

– Besmeleden sonra ilk olarak eller bileklere kadar ve parmak araları da ovuşturularak 3’er kere yıkanır.

– Sağ elimizle 3’er defa önce ağzımıza su verir, ağzımızı çalkalayarak suyu boşaltırız. Aynı işlemi bu sefer ve sağ elle 3’er defa burnumuza su verip, sol el ile soluğu burundan hızlı bir şekilde verip sümüğü dışarı atarız.

– Daha sonra avuçlarımıza su doldurup alnımızdan saç diplerimize ve çene altımıza kadar olan kısmı 3’er defa yıkarız.

– Sağ kolumuzu bileklerden dirseğimize kadar 3’er defa ardından sol kolumuzu bileklerden dirseğimize kadar 3’er defa yıkarız. Sağ elimizi ıslatarak saçımızın 1/3’nü mesh (ıslak elle sıvazlamak demektir) ederiz.

– Ellerimizin ikisini de yıkadıktan sonra iki eli aynı anda hareket ettirerek serçe parmaklarımızla içini başparmaklarımızla da arkasını mesh (ıslak elle sıvazlamak) ederiz.

– Ardından serçe parmağımız ve başparmağımızı birleştirip geri kalan üç parmağımızın (yüzük, serçe ve orta parmaklarımızın) arka tarafıyla boynumuzu mesh (ıslak ele sıvazlamak) ederiz.

– Abdestimizin sonunda ayaklarımızı önce sağ ayaktan başlayarak parmak aralarının da iyice temizlendiğinden emin olarak ayak bileğine kadar yıkanır.

– Daha sonra sol ayağımızı parmak aralarının da iyice temizlendiğinden emin olarak ayak bileğine kadar yıkanır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.